Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkä odotus on päättymässä: Parikkalan rajanylityspaikka kansainvälistetään

Antti Rinteen (sd.) luotsaama hallitus päätti ensimmäisessä budjettiriihessään, että Parikkalan rajanylityspaikka avataan kansainväliseksi.

Näillä näkymin tämä tapahtuu vuonna 2024. Rakennustöitä tehdään parina vuonna tätä ennen.

Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämistä on odotettu kauan.

Lappeenrantalainen kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) ilmaisee tyytyväisyytensä hallituksen päätöksestä.

– Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistäminen on ollut Kaakkois-Suomessa jo pitkään tärkeimpien elinkeino-, raja- ja liikennehankkeiden joukossa. Olen tyytyväinen, että hanke toteutetaan tällä hallituskaudella.

Torniaisen kollega Hanna Holopainen (vihr.) iloitsee hänkin päätöksestä.

– Tämä on pitkäjänteisen yhteistyön tulosta, jota on tehty paikallisella tasolla, yhdessä maakuntaliittojen ja nyt myös hallituspuolueiden kesken, Holopainen kommentoi.

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen kommentoi Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämistä muun muassa syksyllä 2018.

– Parikkalan rajan avaaminen maksaisi nopeasti itsensä takaisin kansantaloudelle. Hyötyjiä olisivat niin matkailuelinkeino kuin kauppa ja teollisuus. Ylityspaikan kansainvälistäminen yhdistäisi Saimaan ja Laatokan matkailualueen, Viialainen totesi tuolloin Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämisen vaikutuksia peranneen selvityksen julkistamistilaisuudessa.