Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apua autopulmiin: Nouto kotoa tai verstas vaikka omaan pihaan

Palveluideat: Verstaan saa vaikka kotipihalle.

Lappeenrannassa asuvalla Juha Huttusella, 55, on pitkä kokemus autoalalta. Hän on työskennellyt mekaanikkona useammassa korjaamossa ja lopulta korjaamopäällikkönäkin. Nykyisenä vakiotyönään hän tekee tarkastuksia autokorjaamoissa: niihin viedään valikoitu auto korjattavaksi, ja työn tulos sitten arvioidaan. Korjaamo ei etukäteen tiedä, että arviointi on tulossa, sillä auton tuo tavallinen asiakas.

Arviointeja tehdään maahantuojien tilaamana. Huttusen toiminta-aluetta on Lappeenrannasta käsin lähinnä Kaakkois-Suomi.

Huhtikuun alusta lähtien hänellä alkoi useamman kuukauden lomautus tästä vakiotyöstä.

Huttunen, hänen poikansa sekä pari kaveria harrastavat ralliautoilua. Sen takia pitää olla hyvin varusteltu huoltoauto. Niinpä hän päätti kokeilla itsensä työllistämistä liikkuvan verstaan varassa toiminimellä.

– Teen renkaanvaihdot ja pikku korjaukset asiakkaan omassa pihassa. Huoltoautossa on varsin kattava valikoima työkaluja. On aggregaatti, paineilmavehkeet, painepesuri ja jopa vikaoodin lukulaitteet useisiin merkkeihin. On erikoisavaimia ja momenttiavaimet, Huttunen esittelee pakettiauton monipuolista sisustaa.

Auton käynnistykset apuvirralla hoituvat paikan päällä, ja esimerkiksi renkaanvaihdon yhteydessä voi vaihtaa jarrupalatkin.

Tällaiselle palvelulle saattaa nyt olla kysyntääkin.

Juha Huttunen

– Vähän isompia remontteja varten voin hakea auton pajalle kuljetustrailerilla. Olen ajatellut toiminta-alueeksi Lappeenrannan taajama-aluetta + 10 kilometriä. Sitten pitäisi alkaa periä jo kilometrikorvausta.

Liikeidea oli muhinut mielessä jo pitkään, mutta korona ja lomautus antoivat siihen vauhtia.

– Tällaiselle palvelulle saattaa nyt olla kysyntääkin.

Huttusen löytää facebook.com/juha.huttunen.9.

Myös perinteiset autokorjaamot ovat ottaneet koronatilanteen huomioon. Esimerkiksi Pamex kertoo sivuillaan, että huolloissa ja korjauksissa käytetään suojamia, kun autoon kosketaan. Auton voi jättää huoltoon kohtaamatta henkilökuntaa, tai asiakas voi odottaa erillisissä tiloissa. Pamexilla auton noutopalvelu kotoa maksaa 30 euroa.

Sammonlahden autokorjaamossa auton voi myös jättää pihalle valmiiksi, ja huollon päätteeksi ne paikat pyyhitään desinfiointiliinalla, joihin on koskettu, korjaamolta kerrotaan. Kotoa noudosta voi sopia erikseen.

Atoy Myllymäessä noutopalvelu maksaa 29 euroa, mutta on ilmainen yli 70-vuotiaille. Autokorjaamo Heiskamossa nouto on sovittavissa, samoin kuin Motonetin korjaamolla. Soittokierros on vain poiminta, joten omasta tutusta korjaamosta kannattaa myös kysyä palveluita.

Autohuoltoja netissä vertailevan ja välittävän Autojerryn kautta auton noutopalvelua mainostaa jo pitkälti yli 500 korjaamoa, kun ennen koronaa määrä oli kolmisen sataa.

– Hinnoittelu on kirjavaa. Osa korjaamoista tarjoaa huollon yhteyteen noutopalvelua lähtökohtaisesti ilmaiseksi, osalla on kiinteä euromäärä joka on tyypillisesti 10 – 30 euroa. Osalla hinnoittelu on kilometripohjaista, kertoo Autojerryn liiketoimintapäällikkö Jari Vallström.