Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan Uutiset jää tauolle toistaiseksi

Kaupunkilehti: Lappeenrannan Uutiset jää ilmestymättä tämän 15.4. julkaistun numeron jälkeen. Syynä on koronan aiheuttama tilanne kaupassa ja taloudessa.

Lappeenrannan Uutiset jää ilmestymistauolle koronaviruksesta aiheutuneiden taloudellisten syiden vuoksi.

Toistaiseksi viimeinen Lappeenrannan Uutiset ilmestyy keskiviikkona 15.4.

Lappeenrannan talousalueella ilmestyvää ilmaisjakelulehti Lappeenrannan Uutisia julkaisee Kaakon Viestintä, joka kuuluu Keskisuomalainen-konserniin. Konsernin Kaakon alueen paikallisjohtaja Jarmo Koskinen kertoo, että koronakriisi on vaikuttanut lehden kannattavuuteen ratkaisevasti.

Koskisen mukaan Lappeenrannan Uutisten ilmestymistauon pituutta tarkastellaan myöhemmin, jahka koronakriisi on hellittänyt. Samankaltaisia ratkaisuja on tehty konsernissa muuallakin.

Lappeenrannan Uutisten vt. päätoimittaja Ilkka Pohjalainen pitää tilannetta harmillisena, mutta ymmärrettävänä. Kaupunkilehti elää ja hengittää ilmoitustulojen varassa. Samassa tilanteessa ovat monet muutkin julkaisut.

– Meillä on ollut uskollinen ilmoittajakunta, mutta on ymmärrettävää, että kun kaupankäynti on kriisin takia voimakkaasti ja äkisti muuttunut, myös mainostamisen tarve on toistaiseksi vähentynyt, Pohjalainen sanoo.

Toivon tietysti, että normaaleihin oloihin päästäisiin mahdollisimman nopeasti.

Ilkka Pohjalainen

– Toivon tietysti, kuten kaikki muutkin, että normaaleihin oloihin päästäisiin Suomessa ja myös omalla talousalueellamme mahdollisimman nopeasti, Pohjalainen jatkaa.

Kerran viikossa keskiviikkoisin ilmestyvä Lappeenrannan Uutiset on tavoittanut printissä ja verkossa vajaat 50 000 lukijaa. Lehden toimituksen vahvuus on ollut kaksi toimittajaa. Lehti on Sanomalehtien Liiton jäsen.