Ari Torniainen iloitsee Parikkalan rajanylityspaikan aukeamisesta: "Ollut jo pitkään tärkeimpien hankkeiden joukossa"

Kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) on tyytyväinen Parikkalan kansainvälisen rajanylityspaikan valmistelun käynnistämisestä. Rajanylityspaikka on tarkoitus avata vuonna 2024.

– Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistäminen on ollut Kaakkois-Suomessa jo pitkään tärkeimpien elinkeino-, raja- ja liikennehankkeiden joukossa. Olen tyytyväinen, että hanke toteutetaan tällä hallituskaudella, Torniainen iloitsee.

Perusväylänpidon rahoitukseen tulee 300 miljoonaa euroa tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi.

Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitus kasvaa 362 miljoonaa euroa vuonna 2020. Yksityisteiden korjausavustuksiin kohdennetaan 20 miljoonaa euroa vuodelle 2020.

– Teiden kunto vaatii monin paikoin korjauksiin ryhtymistä. Perusväylän- ja yksityistienpidon hankkeet työllistävät ympäri Suomen ja ovat tärkeässä osassa orastavia merkkejä antavan taantuman torjunnassa, Torniainen muistuttaa.

Budjettiesityksen mukaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen indeksikorotukset tehdään täysimääräisinä, ja perusrahoituksen hallitusohjelman mukaiset korotukset toteutetaan täysimääräisinä heti vuonna 2020.

– Suomi pärjää parhaiten panostamalla koulutukseen. Olen iloinen, että korkeakoulutus saa lisärahoitusta heti ensi vuonna, Torniainen päättää.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut