Uudet seniorikodit valmistuivat Lappeenrannan keskustaan

Kahdeksankerroksinen senioritalo rakentui osoitteeseen Savonkatu 2 B. Pallas Rakennus Kaakkois-Suomi

toimitus

Pallas Rakennus Kaakkois-Suomi Oy:n urakoima seniorikohde on valmistunut Lappeenrannan keskustaan. Yhtiö rakensi Suomen Seniorikodit ry:lle kahdeksankerroksisen asuintalon osoitteeseen Savonkatu 2 B. Kiinteistö Oy Kauppakatu 62–66:een valmistuneet 47 asuntoa ovat yksiöitä ja kaksioita, ja asuinneliöitä on yhteensä 1 670 m2.

Lisäksi ensimmäisen ja toisen kerroksen liiketilaan valmistui Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimintakeskus, joka on laajuudeltaan 1 000 m2. Toimintakeskuksessa järjestetään toimintaa vammaispalvelujen asiakkaille. Eksote on vuokrannut kiinteistöstä myös asunnon lasten pienryhmäkodille.

–Yhteistyö rakentajan kanssa on sujunut hyvin, ja pääsimme vaikuttamaan tilojen suunnitteluun käyttäjän näkökulmasta jo hyvissä ajoin etukäteen, kertoo Eksoten vastaava ohjaaja Mirja Jantunen.

Taloyhtiössä on panostettu monipuolisiin yhteiskäyttötiloihin. Kolmannen kerroksen kannella sijaitsevat ulkoiluterassi ja asukkaille tarkoitettu oleskelualue sekä talon kerhohuone ja saunaosasto. Talon yhteydessä on myös autohalli, joka tarjoaa yhtiölle 24 hallipaikkaa. Näitä täydentävät 22 pihakansipaikkaa hallin päällä.

Asunnot sijaitsevat Lappeenrannan keskustan palveluiden tuntumassa, lähellä Galleria-kauppakeskusta. Senioriasukkaat asuvat huoneistoissa itsenäisesti, mutta asuntoihin on mahdollisuus hankkia terveydentilan edellyttämät palvelut.

KVR-urakkana rakennetun kohteen rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2017. Talo valmistui aikataulussa ja luovutettiin tilaajalle 18.12.2018.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut