Imatran uuden seniorikodin urakkasopimuksessa nimet alla – Iltatähti alkaa nousta

Urakkasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona. Imatran palvelutaloyhdistys

toimitus

Imatran seniorikoti Iltatähden rakentamisen urakkasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona Imatralla.

Iltatähti on Imatran Palvelutaloyhdistyksen ja Tradeka-Yhtiöiden yhteishanke. Talon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Riitta ja Kari Ojala Oy ja talon rakentaa Rakennusliike Evälahti Oy. Hankkeen kustannukset ovat noin 5,52 miljoonaa euroa.

Taloon tulee kuusi kerrosta ja yhteensä 40 vuokrattavaa kotia. Asuntojen lisäksi taloon tulee yhteiset monitoimitilat kerho- ja harrastetiloiksi, mutta ne toimivat myös ruokasalina.

Talon puitteet pyritään luomaan toimintakyvyn säilyttämistä tai kehittämistä kannustaviksi. Väestönsuojaan rakennetaan kuntosali, ulkoalueilla kiinnitetään erityistä huomiota liikkumisen helppouteen ja osa pihasta varataan senioripuistolle, johon hankitaan senioriliikuntavälineitä.

Myös yhteisöllisyyteen panostetaan ja seniorikodissa järjestetään asukkaille virike- ja virkistystoimintaa sekä tapahtumia.

Jokaiselle seniorikotiin muuttavalle tulee perushoiva, joka tarkoittaa päivittäistä apua arjen haasteisiin. Lisäksi tarjolla on eritasoisia hoivapaketteja, joista asukas voi valita tarpeensa mukaisesti sopivimman vaihtoehdon. Asukkaan on mahdollisuus ostaa myös ateria-, kodinhoito-, asiointi- ja saunotus-, siivous- sekä kotisairaanhoitopalveluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu