EKKOn digihanke käynnistyi vauhdikkaasti – luvassa monipuolista koulutustarjontaa perus- ja digitaidoista vuoden 2020 loppuun asti

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

toimitus

EKKOssa käynnistyi vuoden 2019 alussa aikuisten perus- ja digitaitojen kehittämiseen tarkoitettu Kansalaisen digitaidot -hanke. Hanke alkoi viikoittaisen digineuvontapalvelu Digipisteen avaamisella 8.3. Digipiste on houkutellut opistolle ensimmäisillä viikoilla runsaasti opastettavia, joilla on ollut monenlaisia tietotekniikkaan ja digitaalisiin sovelluksiin liittyviä pulmia. Digipisteessä kävijöitä ovat opastaneet EKKOn tietotekniikan opettajan Pasi Litmasen lisäksi muu opiston henkilökunta sekä paikallinen vertaisopastaja ja Sampon digitutorit. Kaikille avoin maksuton Digipiste järjestetään perjantaisin EKKOn opistotalon tietotekniikkaluokassa klo 10.30–14.30 opetuskauden loppuun 12.4.2019 asti.

– Syksyllä Digipiste jatkaa toimintaansa sekä opistotalolla että kiertävänä opastuspisteenä. Syksyn opastuksiin otamme käyttöön ennakkoilmoittautumisen, jotta voisimme palvella kävijöitä mahdollisimman hyvin, kertoo opiston koulutussuunnittelija Sanna Laukkarinen

Hankkeen aikana EKKO järjestää teemoittain järjestyvää maksutonta digitaalisiin laitteisiin ja palveluihin sekä sähköiseen asiointiin keskittyvää koulutusta. Koulutukset alkavat keskiviikkona 17.4.2019 Lappeenrannan pääkirjaston Heili-salissa klo 10–13 kannettavan tietokoneen peruskäytön opettelulla. Koulutuksia järjestetään keskiviikkoisin pääkirjaston Heili-salissa 29.5.2019 asti. Vappupäivänä 1.5. koulutusta ei pidetä. Syksyllä 2019 toiminta laajenee Joutsenon, Taipalsaaren ja Luumäen kirjastoihin.

Kirjastoissa järjestettäviin koulutuksiin tulee ilmoittautua ennakkoon puhelimitse EKKOn tietotekniikkakouluttaja Pasi Litmaselle (p.050 555 7271) viimeistään koulutusta edeltävänä maanantaina. Opastettavien toivotaan ottavan koulutuksiin oman laitteensa mukaan.

Toukokuussa EKKO järjestää yhdessä Kulttuuritila Nuijamiehen ja Etelä-Karjalan yhdistykset ry:n kanssa sähköisten asiointipalvelujen esittely- ja tutustumistilaisuudet Kulttuuritila Nuijamiehessä tiistaina 7.5. ja 14.5. Ensimmäisellä kerralla tilaisuudessa voi tutustua EKSOTE:n ja KELA:n sähköisiin asiointipalveluihin. Seuraavan viikon aiheena ovat OP:n verkkoasioinnin ja verotoimiston Omavero-palvelun esittelyt. Molemmat tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tilaisuudet järjestetään Kulttuuritila Nuijamiehen salissa ja aulassa klo 10.00–13.00.

– Tilaisuuksissa voi osallistua joko yhteen tai molempiin esittelyihin. Palvelujen esittelyjen välissä osallistujien on mahdollista kokeilla sähköisiä palveluita omilla laitteillaan digiopastajien avustuksella, lisää Sanna Laukkarinen.

Lisätietoja EKKOn järjestämistä perus- ja digitaitojen koulutuksista löytyy EKKOn nettisivuilta osoitteesta www.ekko.fi sekä opiston Facebook-sivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää