Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohja-ajan kaasuttanut Latvala nousee kohti kärkeä – katsojissa melkoista pässinpäisyyttä

Toyotan Jari-Matti Latvala jatkoi vahvaa menoaan Walesin MM-rallin viidennellä erikoiskokeella perjantaina. Latvala jakoi ek:n voiton Fordin Elfyn Evansin kanssa, ja suomalainen nousi kokonaistilanteessa kuudennelta sijalta kolmanneksi.

Latvalan ero kärjessä olevaan Kris Meekeen on 6,2 sekuntia. Tallikaverusten väliin mahtuu Hyundain Thierry Neuville, joka on kaksi sekunnin kymmenystä Latvalaa edellä.

Toyotan Ott Tänak ja Citroenin Sebastien Ogier jäivät 10-kilometrisellä pätkällä kärjestä useita sekunteja ja tippuivat kisan kärkikolmikosta. Tänak on nyt neljäntenä (+6,5) ja Ogier viidentenä (+8,8)

Citroenin Esapekka Lappi oli ek:n kolmas häviten kärkikaksikolle sekunnilla. Hän on kisassa kuudentena 14 sekunnin päässä Meekestä. Fordin Teemu Suninen oli ek:n kahdeksas, ja hän on kisassa yhdeksäntenä. Neljännellä ek:lla ulkona käynyt suomalainen on kisassa yhdeksäntenä, ja eroa kärkeen on lähes puoli minuuttia.

Viides erikoiskoe jouduttiin lopulta keskeyttämään, koska katsojat olivat toistuvasti vaarallisessa paikassa, vaikka järjestysmiehet kehottivat heitä vaihtamaan paikkaa. Jotkut kuskit joutuivat ajamaan ek:n läpi siirtymänä. Heille tulee myöhemmin laskennallinen aika.

Kuudes ek alkaa kello 16.40 Suomen aikaa.