Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tommi Mäkiseltä kova paljastus: Kalle Rovanperä ajoi Toyotalla hurjaa vauhtia 2016 – "Ja se oli kolme vuotta sitten"

Kalle Rovanperän, 19, odotetaan ottavan ensi kaudella ralliuransa seuraavan suuren askeleen nousemalla Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin kuljettajakolmikkoon. Mäkisen viime päivien kommentit puhuvat sen puolesta. Rovanperä saavutti viime sunnuntaina Walesin MM-rallissa WRC2 Pro -luokan mestaruuden.

Mäkinen antoi ymmärtää kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen tv-haastattelussa, että Rovanperä alkaa olla valmis seuraavaan merkittävään haasteeseen, eli ajamaan MM–sarjan täysiverisellä WRC-autolla.

Mäkinen jatkoi tänään samoilla linjoilla Autosportille.

– Hän on erittäin nopea, mutta en ole varma, riittääkö nykyinen paikka R5-autolla kehittämään häntä. Kenties hänen olisi aikaa ottaa seuraava askel.

Mäkinen kieltää, että Rovanperä olisi testannut nykyistä Yaris WRC-autoa. Mäkinen myöntää kuitenkin, että Rovanperä tykitti Toyotan WRC-autolla todella vaikuttavasti, kun hänellä oli ikää vasta 16 vuotta.

– Hän ajoi autoa vuonna 2016. Teimme pienen erikoiskokeen. Hän teki nuotit ja ajoi sen jälkeen muutaman vedon. Se oli vain testiä, ei mitään suurta, mutta hän oli heti nopein. Vaikka hänellä ei ollut kokemusta autosta, hän oli nopeampi kuin Teemu (Suninen) ja Esapekka (Lappi). Ja se oli kolme vuotta sitten, Mäkinen muistuttaa.

Mäkinen haluaa saada ensi kauden sopimusasiat myös julkisesti kuntoon niin pian kuin mahdollista.

– Kenties voimme tehdä sen ensi viikolla, tai ennen Espanjan kisaa. Se olisi hyvä, Mäkinen viittaa sopimusten julkistamiseen. Kauden toiseksi viimeinen MM–osakilpailu ajetaan 25.–27. lokakuuta Kataloniassa.