Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

F1-lähde: Ferrari huijaa uudella moottorillaan ja FIA tietää sen – "Mahdotonta saavuttaa laillisesti"

Kohu Ferrarin viimeisimmän F1-moottoriversion ympärillä yltyy. Kilpailijoiden taholta on esitetty Meksikon kisaviikonlopun alla kova väite, jonka mukaan Ferrari huijaa ja kansainvälinen autoliitto FIA tietäisi sen puuttumatta kuitenkaan asiaan.

Pelin Ferrari-epäilyjen ja erityisesti sen voimayksikön energiankeruujärjestelmän osalta avasi jo taannoin Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

Wolff ei suoranaisesti syyttänyt Ferraria sääntöjen vastaisesta voimayksiköstä. Hän totesi, että sen tuottama teho on hämmästyttävä.

Saksalaislehti Auto Bild on nyt kaivanut asiaa syvemmältä ja saanut nimettömänä pysyttelevältä F1-taholta näkemyksen Ferrarin tilanteeseen. Auto Bildin mukaan FIA:lle on tullut Ferrarin voimayksiköstä uusia tutkintapyyntöjä useammankin tiimin taholta.

– Noin järjetöntä etua on mahdotonta saavuttaa laillisesti, koska teknologia on jo erittäin kehittänyttä. Ferrari huijaa ja FIA tietää sen, mutta sillä ei ole väliä, koska se olisi valtava skandaali, lähde lataa Auto Bildille.