Unohda sokerointi, vaha ja höyläys – suomalaissisarrusten karvanpoistokeksintö leviää maaimalle

Karvattomuustrendi on jyllännyt maailmalla jo jonkin aikaa ja näyttää vain voimistuvan. Samalla perinteisen höyläämisen rinnalle on tullut yhä uusia tapoja karvojen poistoon. Noora Rintamäki

toimitus

Suomalainen perheyritys valloittaa maailmaa uudella kosmetiikkainnovaatiolla. Yrittäjäsisarukset keksivät, että xylitolilla voidaan poistaa karvoja. Innovaatiolla on kysyntää maailmanlaajuisesti, jopa Uudessa-Seelannissa asti.

Xylitolin terveysvaikutuksia on tutkittu paljon. Tiedetään, että se on luonnontuote, joka ei allergisoi, sopii atooppiselle iholle ja ehkäisee bakteerien kasvua.

– Xylitolipohjaisia tuotteita on paljon, mutta kukaan ei ole soveltanut sitä ihokarvojenpoistossa vielä, sanoo toimitusjohtaja Henna Meriharju

Hän on myös kosmetologi.

Perinteisesti ihokarvat poistetaan joko höylällä, vahalla tai sokeroimalla. Höyläämisessä on omat huonot puolensa, vahalla poistaminen sattuu ja tavallinen sokerointi on usein hankala opetella ammattilaisellekin.

– Etsimme pitkään massaa, jolla poistaa ihon karvat helposti, kivuttomasti ja ilman ikäviä puolia. Lopulta keksimme lisätä xylitolin, joka tarttuu helposti hentoihin ja lyhyisiinkin karvoihin, mutta ei ihoon, selvittää Meriharju.

Hoitolatukku Oy on alunperin turkulainen perheyritys. Nyt vuonna 1985 perustettua perheyritystä luotsaavat Henna Meriharju ja Harri Kujala toisessa sukupolvessa.

– Tulimme juuri Hongkongista maailman suurimmilta kauneusalan messuilta Cosmoprof Asiasta. Aloitimme neuvottelut ja loimme kumppanuussuhteita muun muassa Uuteen-Seelantiin, Venäjälle, Sveitsiin, Japaniin ja Kiinaan. Suomalaisella karvanpoistoinnovaatiolla on globaalia kysyntää, iloitsevat yrittäjäsisarukset Meriharju ja Kujala.

He lisäävät pilke silmäkulmassa, että skandinavisuus, suomalaisuus ja turkulaisuus ovat maailmalla kovaa valuuttaa, näitä avuja eivät isot kosmetiikkajätit pysty kopioimaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut