Päivi Räsänen paljastaa nyt pikkujoulukohun vaietut taustat – Villi huhu: Hakkarainen tarttui kansanedustajaa kiinni rinnoista

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen ja Räivi Räsäsen välisiä suhteita selvitellään julkisuudessa edelleen.  Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) tekee selkoa hänen ja Teuvo Hakkaraisen (ps.) välisistä suhteista sanomalehti Aamupostissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa

Hakkaraisen sopimattomat teot eduskunnan pikkujouluissa reilu vuosi sitten tulivat julkisuuteen viime vuoden lopussa. Pikkujouluissa Hakkarainen tarttui juovuksissa Räsästä hiuksista ja retuutti häntä.

– Koska tuo tapahtuma ylitti selkeästi sopivuuden rajan, otin asiasta yhteyden luottamuksella puhemies Lohelaan ja silloiseen perussuomalaisten ryhmän johtoon ja kerroin sen myös Hakkaraiselle. Toivoin hänelle apua, Räsänen kertoo.

Räsänen mainitsee keskustelleensa Hakkaraisen kanssa tapahtumasta jälkikäteen, sopien, anteeksipyytäen ja anteeksiantaen.

– En ole itse nostanut asiaa julkisuuteen missään vaiheessa. Tilanne tapahtui kuitenkin julkisella paikalla eduskunnan lisärakennuksen pihalla ja sillä oli mahdollisesti useita silminnäkijöitä.

– Ennen tätä joulua saman päivän aikana muutama toimittaja otti minuun yhteyden juttuaikeestaan. Eduskunnan käytävillä kiersi vääristynyt huhu, että Hakkarainen olisi ahdistellut minua vuosi sitten seksuaalisesti tarttuen kiinni rinnoista.

Hän kertoo sopineensa Hakkaraisen kanssa, että Räsänen kertoo toimittajalle ”asian niin kuin se tapahtui”.

Lue Räsäsen koko kirjoitus Aamupostista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut