Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ränsistynyt talo Maaherrankadulla harmittaa naapureita – isännöitsijälle ilmoituksia asiattomista kulkijoista

Uutiset Asemakaavan muutoshakemus Maaherrankatu 15:n kulmatontille on parhaimmillaan vireillä.

Maaherrankadun kulmatontilla sijaitseva ränsistynyt omakotitalo on aiheuttanut ihmetystä alueen asukkaiden keskuudessa. Tilanne saattaa muuttua piakkoin, sillä asemakaavamuutos on parhaillaan vireillä, ja alueelle on tarkoitus rakentaa kerrostalo.

Tontin omistaja Asunto OY Lappeenrannan Maaherrankulman isännöitsijä Jari Jukkara vahvistaa yrityksen suunnitelmat.

– Tavoitteena on tosiaan saada kaavamuutos ja päästä sitä kautta mahdollisimman pian purkamaan nykyistä taloa uuden tieltä. Siten tontista saadaan myös kannattavampi.

Jukkara kertoo, että alustavia luonnoksia 5-6 kerroksisen kerrostalon rakentamiseksi on jo tehty. Myös ennakkomarkkinointi on tarkoitus aloittaa heti, kun luvat saadaan kuntoon. Nykyistä tilannetta toimitusjohtaja pitää harmillisena.

– Eihän se nykyinen talo mikään ympäristön kaunistaja ole, ymmärrän siis naapuruston harmituksen. Jos purkaisimme talon nyt, siihen ei saisi rakentaa mitään pitkään aikaan. Tontti on myös yksinkertaisesti liian arvokas omakotitalolle.

Naapureilta on tullut yritykselle myös ilmoituksia liittyen rakennuksen luona asiattomasti liikkuviin henkilöihin. Jukkaran tiedon mukaan mitään vakavaa tontilla ei kuitenkaan ole sattunut.

– Olemme naulanneet ikkunoita kiinni ja käyneet toki katsomassa tilannetta. Kyllähän tuollainen rakennus vetää varmasti uteliaita puoleensa eikä sitä koko ajan voi valvoakaan.

Kaupungille ei rakennustarkastaja Päivi Salmisen mukaan ole tullut ilmoituksia kyseisestä tontista.

– Ei meillä ole mitään meneillään sen suhteen. Emme myöskään ehdi rajallisista resursseista johtuen kiertämään ongelmarakennuksia kuin kerran viikossa, Salminen kertoo.

Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori puolestaan totesi, että asemakaavamuutoksen valmistelu on käynnissä kaavamuutosaloitteen pohjalta.

– Kaavamuutosprosessi on monivaiheinen, ja sen sisältöä muokataan mahdollisesti kuulemiskierroksen jälkeen, jos lausuntojen ja mielipiteiden pohjalta tarvetta ilmaantuu. Lähtökohta on kuitenkin, että haettu asemakaavamuutos laaditaan voimassa olevan osayleiskaavan pohjalta, jossa kyseinen tontti on merkitty keskustatoimintojen alueena. Kaavan luonnoksesta tullaan pitämään asukastilaisuus naapurustolle luonnosvaiheen kuulemisen yhteydessä, Veijovuori kertoo.