Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Netistä seuraa etsinyt nainen joutui "ghostatuksi" ja "penkitetyksi" – jakaa nyt hämmentävät kokemuksensa Hesarissa

Viisikymppinen nainen kertoo hämmästyneensä, miten rajusti suomalaisten deittailutavat ovat muuttuneet.

Nainen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivulla eronneensa joitakin vuosia sitten ja hakeneensa nyt seuraa verkon online-palveluista.

Naisen mukaan hänellä ei ollut ennen eroa mitään käsitystä siitä, millaista meno nykyisin on.

– Olen saanut kuulla useaan otteeseen, että ”sulla on hyvä perse”. Olen joutunut vastaanottamaan viestejä, joissa on loukkaavia hymiöitä, kun en ole ollut innostunut seurusteluajatuksesta kyseisen miehen kanssa. Olen kokenut sosiaalisen me­dian kautta mustasukkaisuutta. Minulta on vaadittu videopuheluita myöhään illalla. Olen jopa miettinyt, pitääkö minun asentaa oveeni ovisilmä turvallisuuden vuoksi. Koen, että välillä minuun on suhtauduttu kuin esineeseen, nainen kirjoittaa.

Nainen on oppinut kantapään kautta myös uuden tapakulttuurin termit, kuten "ghostaamisen" ja "penkittämisen".

Ghostaajathan eivät kerro, ovatko sinusta kiinnostuneita, he vain jättävät vastaamatta viesteihin. Penkittäjät taas olettavat, että pysyt heidän käytettävissään pidempiäkin aikoja.

– Deittimarkkinoilla ei tunnu siltä, että rehellisyys ja avoimuus olisivat valttia, nainen tiivistää kokemuksensa.

Hän huomauttaa, että nykydeittailussa on paljon hyvääkin, mutta se vaatisi selkeämpiä pelisääntöjä.

– Voitaisiinko esimerkiksi kehittää uusia hymiöitä, joiden avulla voi kohteliaasti kertoa, missä mennään ja onko kiinnostunut tapaamaan uudestaan vai ei?