Leimaus siivitti Ukonniemeen IPV:n kauden yleisöennätyksen – hiihtäjä Martti Jylhä päihitti suunnistuksen maailmanmestari Minna Kaupin

Suunnistuksen Leimaus-leiriläiset vierailijat keskiviikkona superpesiksen ottelussa Imatra–Koskenkorva. Leiriläiset nostivat yleisömäärän liki kolmeen tuhanteen ja 2775 silmäparia on IPV:n tämän kauden toistaiseksi suurin yleisö.

Leiriläisten suurin kiinnostus kohdistui ottelun tauko-ohjelmaan, missä suunnistuksen yhdeksänkertainen maailmanmestari Minna Kauppi kohtasi maajoukkueen sprinttihiihtäjän Martti Jylhän

Suunnistuspainoitteinen sprinttikisa meni yllättäen hiihtäjälle. Kisassa oli mukana myös pesäpalloilun elementtejä. Kaksikko kiersi pesäpallostadionille tehtyä suunnistusreittiä ja välillä heidät laitettiin nostelemaan palloa syöttölautasen äärelle.

– Martti ratkaisi tämän kisan kuitenkin suunnistamalla, mikä on minulle vähän noloa. Tein vähän väärää reitinvalintaa. Kaikki suunnistajat tietävät, miltä tuntuu, kun sen huomaa, kertoi Minna Kauppi kenttäkuuluttajan haastattelussa.

Hiihtouransa jatkoa yhä miettivä Jylhä katsoi kisan voiton menneen hänen hyvän peruskuntonsa piikkiin.

– Sen verran olen vuosien varrella harjoitellut, että jonkilaisessa kunnossa olen vieläkin, vaikken varsinaista kauteen valmistautumista ole vielä aloittanutkaan.

Päätös uran jatkosta syntynee kesän aikana.

– Alkukausi on mennyt selkävammaa kuntouttaessa, mutta ehdin vielä aloittaa kovankin harjoittelun. Lähinnä tässä etsitään motivaatiota ja nälkää viime kauden pettymysten jälkeen, Jylhä kertoo.

Suunnistuksen valtakunnallinen Leimaus-leiri jatkuu Imatran ja Lappeenrannan maastoissa torstaihin saakka. Leiri huipentuu torstaina kello 10 Ukonniemen stadionilla alkavaan leiriviestiin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut