Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluehallintovirastolta 3,5 miljoonaa euroa liikuntapaikkarakentamiseen – Lappeenrantaan yhteensä 85 000 euroa neljään kohteeseen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi tänä vuonna 3552600 euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen.

Avustusta sai 59 hanketta. Painopisteenä oli lähiliikuntapaikat ja koulujen pihoille rakennettavat kouluajan ulkopuolella käytössä olevat liikunnalliset pihat tai koulujen läheisyyteen rakennettavat lähiliikuntapaikat.

Avustusta haettiin kaikkiaan 79 hankkeelle.

Etelä-Karjalaan tuli avustusta niin Imatralle, Lemille, Ruokolahdelle kuin Lappeenrantaankin. Imatran kaupunki sai 50 000 euroa Karhumäen tekonurmikentän pinnoituksen uudistamiseen ja 30 000 euroa Kostinpuiston lähiliikuntapuistoon.

Lappeenrannan kaupunki sai 35 000 euroa ulkokuntoilulaitteisiin, 20 000 euroa Ruoholammen ulkoilureittiin, 15 000 euroa Lauritsalan ulkoilureitin perusparannukseen ja 15 000 euroa Huhtiniemen ja Ahvenlammen kuntoportaisiin.

Lemin kunta sai 8 000 euroa leikkikenttä- ja liikuntapuiston kehittämiseen Lemin kirkonkylälle.

Suurin yksittäinen avustussumma meni Ruokolahdelle, kun kunta sai 70 000 euroa Ruokolahden lähiliikuntapaikkojen uusimisen toiseen vaiheeseen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lisäksi varautunut myöntämään kahdelle hankkeelle yhteensä 60 000 euroa lisäavustusta vuonna 2020.

Edellytyksenä lisäavustuksen saamiselle on, että opetus- ja kulttuuriministeriö osoittaa tarkoitukseen riittävän määrärahan.

Etelä-Suomessa valtionavustusta oli jaettavana tänä vuonna noin 300000 euroa enemmän kuin viime vuonna.

Silti hankekohtaisia avustusmääriä jouduttiin jonkin verran pienentämään aikaisempiin vuosiin nähden, koska hakemuksia oli enemmän ja haettujen avustusten yhteismäärä huomattavasti suurempi kuin viime vuosina.

Asukaslukuun suhteutettuna Etelä-Suomen alueella on vähemmän liikuntapaikkoja kuin muualla maassa.

Aluehallintovirasto on valtionapuviranomainen hankkeissa, joiden arvioidut perustamiskustannukset ovat ilman arvonlisäveroa enintään 700 000 euroa.

Tuota suuremmista hankkeista tekee päätökset opetus- ja kulttuuriministeriö.