Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Maailman suurin rakennusliike mukaan Peter Vesterbackan Tallinna-tunnelihankkeeseen – toisi Suomelle jopa 20 000 henkilötyövuotta

Liikemies Peter Vesterbackan tunnelihanketta toteuttava Finest Bay Area Development-yhtiö on solmimassa aiesopimuksen maailman suurimman rakennusfirman kanssa, uutisoi Yle

– Olemme tämän viikon aikana tekemässä aiesopimusta kiinalaisen CREC:n kanssa, joka on maailman suurin rakennusfirma, Vesterbacka kertoo Ylelle.

Vesterbackan mukaan kiinalainen rakennusjätti on erikoistunut nimenomaan rautatiehankkeisiin ja sillä on erikoisosaamista myös suurista porausurakoista. Pelkästään Kiinassa se on rakentanut yli 18 000 kilometriä rautatietunnelia.

Jo aiemmin hankkeessa mukana olleet yhteistyökumppanit A-insinöörit, Pöyry ja Fira jatkavat projektissa mukana entiseen malliin.

Tunnelin kustannusarvio on kokonaisuudessaan 15 miljardia euroa, josta rakentamisen osuus on arviolta 12,5 miljardia euroa. Rakentaminen veisi aikaa noin kuusi vuotta ja sen työllistävä vaikutus olisi Suomen osalta olisi vuositasolla jopa 20 000 henkilötyövuotta.

Vesterbackan tunneliprojektilla on esisopimus myös rahoituksesta kiinalaisten kanssa. Vesterbacka kuitenkin korostaa Ylelle, että päätäntävaltaa kiinalaisille ei olla antamassa. Mukaan on tulossa myös muita sijoittajia pohjoismaista ja Euroopasta.