Hongkongiin viedään 150 000 litraa suomalaista juomavettä – muovipullon tilalle uusi keksintö

Lohjalainen Bonne Juomat Oy on tunkeutumassa Aasian kilpailluille pullovesimarkkinoille. Uutta on, että vesi viedään Aasiaan kartonkipulloissa. Lohjalaisen Lähteenlohkon lähdeveden vienti Hongkongiin alkoi kesäkuussa ja tämän vuoden aikana puolen litran kartonkipakkauksia viedään Hongkongiin 300 000.

– Lähdevettämme on nyt myynnissä Hongkongin hotelleissa sekä muutamissa teattereissa. Tarjonta on pian laajenemassa. Hongkongin markkina on äärimmäisen kilpailtu, mutta olemme onnistuneet erottumaan. Poikkeuksellisen tuotteen lisäksi Suomen puhdas maine on tärkeä etu, kertoo toimitusjohtaja Matti Väänänen

Kartonkipakkaus ei aasialaisia kuluttajia hätkähdytä.

– Vaikuttaa siltä, että aasialainen ostaja tarttuu jopa suomalaista nopeammin uudenlaiseen kartonkipakkaukseen. Kotimaassa aika näyttää, oppivatko suomalaiset ostamaan lähdevettä muovin sijasta kartonkipakkauksessa.

Veden pakkaaminen lasin tai muovin sijasta kartonkimateriaaliin on uusi asia maailmanlaajuisesti. Maailman ensimmäiset kartonkiset vesipullot ilmestyivät kauppoihin aiemmin tänä vuonna Suomen lisäksi Ruotsissa ja Saksassa. Suomessa Bonne Juomien Aqua Finlandia– lähdevesi on peräisin Lähteenlohkon lähteestä. Uudenlainen kartonkipakkaus täyttää lähdeveden säilytyksen kriteerit – vesi säilyy siinä täysin juomakelpoisena, eikä siihen tule mitään makuvirheitä.

– Lähdeveden raikkaan ja luonnollisen maun pitää olla sama vielä käyttöajan lopussa vuoden kuluttua, vaikka pakkausta olisi säilytetty lämpimissä olosuhteissa, toki avaamattomana, Matti Väänänen sanoo.

Aqua Finlandia -lähdevesipakkauksessa on kuva saimaannorpasta. Sen piirsi jo vuonna 1974 graafikko, professori ja Taideteollisen korkeakoulun kunniatohtori Erik Bruun

Myös Kiinan jättimarkkinat ovat avautumassa lohjalaiselle lähdevedelle. Pekingissä sijaitsevan Tsinghuan yliopiston tutkija- ja opiskelijaryhmä saapuu tutustumaan lohjalaiseen lähdeveden tuotantoon elokuussa. Kartonkipakkaus on nyt etu.

–  Vaikka Kiina on lopettanut muovijätteen vastaanoton ulkomailta, muovin käyttö on merkittävä ongelma, johon haetaan ratkaisuja.

Bonne Juomat Oy:n tärkeimmät vientimaat ovat Pohjoismaat, Itämeren rantojen valtiot sekä Venäjä. Viennin osuus on noin 10 prosenttia liikevaihdosta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsi-Uusimaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut