Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko sinullakin tapana ajaa Lauritsalantien kautta? – suositulla reitillä on menoa haittaava tietyö, eivätkä kaikki noudata sääntöjä

Lappeenrannan Energiaverkot Oy aloitti rakentamaan vesijohtoa ja sähkön keskijännitteen maakaapelointia Lauritsalantien ja Hallituskadun väliselle osuudelle kesäkuussa.

Ville Relander Lappeenrannan Energiaverkoilta toteaa, että työmaa on noin puolessa välissä Lauritsalantien osalta.

– Lauritsalantien ensimmäinen osuus valmistuu heinä-elokuun vaihteessa.

Käynnissä olevan uuden vesijohdon asentamisen on tarkoitus valmistua aidatulla alueella tällä viikolla.

– Sen jälkeen samalle osuudelle asennetaan kaapelit ja katuvalot. Asfaltointi suoritetaan välittömästi tämän jälkeen.

Seuraava, noin 250 metrin rakennettava pätkä alkaa Lauritsalantien alikulun kohdalta ja jatkuu Hyötiöntien varteen asti.

– Ajoradalle tulee samanlainen järjestely kuin Lauritsalantiellä, kuitenkin hieman lyhemmälle matkalle.

Lauritsalantien varrelta työmaa siirtyy pois arviolta viikolla 34.

KunLauritsalantien osuus saadaan kokonaan asfaltoitua, työ etenee Hyötiöntien varteen ja myöhemmin Etelä- ja Pohjois-puistokadulle jatkuen Hallituskatuun asti.

Vesijohto ja kaapelit rakennetaan Hyötiöntien varteen pääosin kevyenliikenteenväylän kohdalle, joten se joudutaan sulkemaan pariksi viikoksi liikenteeltä.

– Kevyenliikenteen kiertotie on Yhteistyönkadun kautta.

Liikennejärjestelyt ja niiden noudattamatta jättäminen kyseisen työmaan kohdalla ovat herättäneet keskustelua ainakin Facebookin Lappeenranta-ryhmässä.

Päivi Tuosa teki ryhmään viime viikolla aiheesta päivityksen.

Tuosa kertoo liikkuvansa Lauritsalantiellä 3–4 kertaa viikossa. Tietyön hän huomasi sen kohdalle ensimmäisen kerran ajaessaan.

Maanantai-iltana 15.7. yhdeksän aikaan Tuosa liikkui kaupungin suunnasta Lauritsalaan pysähtyen tietyön kohdalla punaisiin valoihin.

– Ihmettelimme valojen jälkeen, miksi autojono ei liiku. Pian syy selvisi, sillä Lauritsalan suunnasta oli tulossa auto.

Tuosan mukaan jonkun ajan päästä vastaan tullut auto ohitti muun liikenteen pientareen kautta. Sen aikana Lauritsalan suunnalta alkoi tulla lisää autoja vihreän valon sytyttyä niille.

– Lauritsalan suunnalta tulleet autot peruttivat takaisin. Vihreän vaihtuessa lähdimme jonon jatkoksi. Kun ehdimme Lauritsalan päätyyn, siellä oli jo autoja pitkä jono, josta osa jo yritti päästä kapealle kohdalle.

Tuosa toteaa kohdan olevan kapea, mutta tilan kevyenliikenteenväylälle olevan hyvin rajattu ja turvallinen. Hänestä liikennejärjestelyt ovat kaiken kaikkiaan hoidettu hyvin.

– Kunhan autoilijat muistavat maltin liikenteessä ja noudattavat liikennesääntöjä.

Relanderin mukaan pelastuslaitosta on tiedotettu järjestelyistä ja sitä on neuvottu käyttämään vaihtoehtoista reittiä.

Lappeenranta-ryhmässä kuvatun kaltaiset vaaratilanteet eivät ole kantautuneet rakennuttajalle asti.

Vaihtoehtoisena kulkureittinä työmaan ohitse toimii Reunakatu, jota Relanderkin suosittelee käyttämään mahdollisuuksien mukaan.

Hän muistuttaa noudattamaan liikenteenohjausta ja nopeusrajoituksia.

– Valojen vaihtoaika riippuu liikennemäärästä. Ruuhka-aikana voi joutua odottamaan pidempään.

Päivitetty 25.7.2019 klo 8.42: Otsikkoa muutettu.