Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viranomaiset nimesivät avovankilan "kampukseksi" – KSML: Kielitoimisto tyrmää nimen

Rikosseuraamuslaitoksen halu nimittää Jyväskylään rakennettavaa uutta avovankilaa "kampukseksi" saa tyrmäyksen kielitoimistosta, kertoo Keskisuomalainen.

Rikosseuraamuslaitos (Rise) rakentaa parhaillaan uutta avovankila-aluetta Jyväskylän Tourulaan. Hanke on nimetty "Rise Jyväskylän kampukseksi".

Keskisuomalaisen mukaan nimi on hämmästyttänyt ja jopa kiukustuttanut ihmisiä perinteikkäässä yliopistokaupunki Jyväskylässä.

Lehden toimitus kysyi asiasta näkemystä kielitoimistolta, jonka tehtävä on vaalia hyvää suomen kieltä. KSLM:n mukaan kielitoimiston vastaus oli täydellisen tyrmäävä: kampus-sanaa ei voida lehden mukaan "ryöstöviljellä", sillä se sanakirjan mukaan se tarkoittaa korkeakoulualuetta.

– Jyväskylässä se on historiallisesti tarkoittanut yliopiston vanhinta aluetta Kauppakadun yläpäässä Seminaarinkadun varrella, KSML kertoo pääkirjoituksessaan.

Keskisuomalaisen mukaan Rise on toistaiseksi päättänyt pitää kiinni kampus-nimityksestä ainakin avovankilan rakennusvaiheessa. Vankilakompleksin on määrä valmistua 2020.

Rise perustelee nimitystä muun muassa sillä, että avovangit saavat vankeusaikanaan koulutusta.

Avovankila muuttaa Jyväskylään naapurikunta Laukaasta, jossa se on tunnetaan "Laukaan avovankilana".