Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansainvälisille opiskelijoille haetaan ystäväperheitä – haussa kaikenikäisiä ja -kokoisia perheitä yksin asuvista suurperheisiin

Saimaan ammattikorkeakoulu (SAIMIA) ja LUT-yliopisto etsivät ystäväperheitä kansainvälisille opiskelijoilleen.

Ystäväperhetoiminnan tavoitteena on tutustuttaa kansainvälisiä opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Samalla perheet pääsevät tutustumaan ystäväopiskelijansa kulttuuriin ja käyttämään kielitaitoaan.

Ystäväperheiksi toivotaan kaikenikäisiä ja -kokoisia perheitä aina yksin asuvista suurperheisiin. Ystäväperheinä voivat toimia myös LUT-yliopiston ja SAIMIAn suomalaiset opiskelijat.

– Hakuvaiheessa kysytään muun muassa perheen harrastuksia, ja ystäväperheet ja kansainväliset opiskelijat yhdistetään molempien toiveiden mukaan, ystäväperhetoimintaa SAIMIAssa koordinoiva Alexandra Karaseva kertoo.

Perheiden ei odoteta järjestävän ystäväopiskelijoilleen erityistä ohjelmaa tai kustantavan heidän menojaan, vaan yhdessäolo ja arkinen tekeminen riittävät. Tärkeintä on aito kiinnostus opiskelijaa ja hänen kulttuuriaan kohtaan.

Ystäväperhetoimintaa ylläpitävät LUT ja SAIMIA yhdessä Lappeenrannan seurakuntayhtymän oppilaitostoiminnan ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön kanssa.

Ystäväperhehaku on käynnissä. 9. syyskuuta 2019 asti, ja perheiden ja opiskelijoiden yhteinen tutustumisilta järjestetään 25. syyskuuta Lappeenrannassa. Tutustumisillan jälkeen perheet ja opiskelijat sopivat tapaamisistaan itse.

Hakulomake ja lisätietoja ystäväperhetoiminnasta on osoitteesta lut.fi/ystavaperhe.