Voiko tästä tulla hitti? – Suomalainen firma lupaa enemmän nautinnollista viiniä, mutta vähemmän humalaa

Miedontamisprosessiin ei liity kuumentamista tai kemikaaleja, ja koska juomaan ei lisätä mitään, maku ei laimene. WineMill

toimitus

Viinien alkoholipitoisuudet ovat olleet kasvussa jo pitkään. Ilmastonmuutos lisää rypäleiden sokeripitoisuutta, jonka lisäksi teollisen viinihiivan myötä sokeri käytetään loppuun asti, jolloin viinin alkoholipitoisuus kasvaa.

Uusi suomalaiskeksintö vastaa nyt kysyntään: espressokoneen kokoidsella WineMill-laiteella voi miedontaa alkoholijuomia. Patentoidussa menetelmässä alkoholi erotetaan viinistä voimakkaassa alipaineessa, ja juomasta poistuu vain etanolimolekyylejä. Miedontamisprosessiin ei liity kuumentamista tai kemikaaleja, ja koska juomaan ei lisätä mitään, maku ei laimene. Keksintö on toteutettu yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

– WineMill-laitteen avulla viinien alkoholipitoisuus on mahdollista alentaa 6–11 prosenttiin, minkä seurauksena esimerkiksi ruokalistaan suunnitellun viinipaketin alkoholimäärä alenee huomattavasti. Tämä helpottaa ruokien ja viinien yhteensovittamista niin, ettei liikaa päihtymistä tarvitse pelätä. Usein alkoholin vähentäminen myös parantaa viinin makua, sillä siten liika alkoholi ei peitä viinin herkkiä aromeja, kertoo WineMill Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Sami Gauffin WineMillin tiedotteessa.

– Kun alkoholijuomista poistetaan säännöllisesti kolmannes alkoholista, se vaikuttaa merkittävästi kulutettujen alkoholiannoksien määrään. Näin vähennetään alkoholijuomien haittavaikutuksia koko kansanterveyteen, sanoo Gauffin tiedotteessa.

Alkoholimäärän pienenemisen lisäksi juomien miedontaminen WineMill-laitteella vähentää huomattavasti alkoholijuomien kalorimäärää. Suuri osa alkoholijuomien kaloreistahan on peräisin alkoholista. WineMill-käsittely poistaa myös yli puolet viinin säilömisessä käytetyistä sulfiiteista. Lisäksi laite dekantoi viinin ja jäähdyttää juoman oikeaan tarjoilulämpötilaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu