Suomalaisten lennoista jopa puolet myöhässsä – matkustaja voi saada jopa 600 euroa korvausta

Lentomatkustajia korvausasioissa auttava yritys AirHelp tutki, missä suomalaisten suosimissa lomakohteissa lentojen kanssa oli eniten ongelmia kesällä 2019.

Kerätyn datan mukaan aikavälillä 1.6.–15.8.2019 suomalaisten kesälomat kärsivät lentojen myöhästymisistä tai peruutuksista eniten, jos matka suuntautui Yhdysvaltoihin tai Kiinaan.

Lähes puolet New Yorkin J.F. Kennedyn kentälle Suomesta lähteneistä lennoista oli myöhässä enemmän kuin 15 minuuttia. Viivästykset vaikuttivat yli 11 000 lentomatkustajaan.

Kesälomalle matkustaminen saattoi käydä rasittavaksi myös, jos sattui tänä kesänä lomailemaan Kiinassa, sillä Shanghai Pudongin ja Guangzhoun kentille Suomesta vieneistä lennoista melkein puolet oli myöhässä vähintään 15 minuuttia. Näistä viivytyksistä kärsi yhteensä yli 37 000 lentomatkustajaa.

Lentojen myöhästyminen tai peruuntuminen näyttää datan perusteella olevan sitä epätodennäköisempää, mitä lähemmäs matkustaa.

Vähiten myöhästymisiä sattui niillä lennoilla, jotka suuntautuivat Suomesta Tukholman lähistöllä sijaitsevalle Arlandan kentälle. Suosituista lomakohteista myös esimerkiksi Kööpenhamina ja Lontoo olivat kymmenen täsmällisimmän kohteen listalla.

Yritys muistuttaa lentomatkustajia selvittämään oikeutensa.

EU-asetus EC 261 velvoittaa lentoyhtiöt maksamaan matkustajille korvauksia pitkistä lennon myöhästymisistä, peruutuksista ja tilanteista, joissa heiltä evätään pääsy lennolle.

Lain mukaan lentoyhtiöt voivat joutua maksamaan jopa 600 euron korvauksen lennon viivästyessä yli kolme tuntia. Laki koskee kaikkia lentoja, jotka lähtevät EU:ssa olevalta lentokentältä, samoin kuin EU:n sisälle saapuvia lentoja, jos kyseessä on eurooppalainen lentoyhtiö.

Jos viivästyminen johtuu poikkeuksellisista olosuhteista, kuten terveyteen liittyvästä hätätilanteesta tai erittäin hankalista sääolosuhteista, ei lentoyhtiö välttämättä ole vastuussa viivytyksistä. Siksi onkin aina tärkeää selvittää lennon viivästyksen todellinen syy.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut