Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset syövät kauran mieluiten leipänä – puuro pudonnut toiseksi

Suomalaiset syövät kauran mieluiten kauraleipänä. Tämä käy ilmi Leipätiedotus ry:n teettämästä kuluttajakyselystä. Kyselyn mukaan useampi kuin kolme neljästä suomalaisesta pitää kauraleipää houkuttelevimpana kauratuotteena. Lähes puolet kuluttajista kertoo lisänneensä kauraleivän syöntiä viimeisen vuoden aikana.

Kauran lisäämistä ruokavalioon pidetään terveyden kannalta suositeltavana.

– Kauran ravintokoostumus on hyvä. Proteiini– ja rasvapitoisuus ovat korkeampia kuin muilla Suomessa viljeltävillä viljoilla, kertoo Turun yliopiston apulaisprofessori Kaisa Linderborg

Perinteinen tapa syödä kaura puurona on pudonnut leivän jälkeen toiseksi. Leipätiedotuksen mukaan suurin osa kuluttajista toteaa kauraleipään siirtymisen syynä olevan sen terveysvaikutusten.