Saimaan Kuidun valokuituverkon rakentaminen edennyt suunnitellusti

toimitus

Saimaan Kuidun valokuituverkon rakentaminen on edennyt vuodesta 2015 lähtien kuluvalle syksylle suunnitelmien mukaisesti. Valokuituverkkoon on liittynyt jo yli 2600 asiakasta.

Valokuituverkon rakentamisen hankkeet Savitaipaleella, Taipalsaarella ja Lemillä ovat valmistumassa vuoden 2019 loppuun mennessä.

– Lisäksi valokuituverkkoa rakennetaan jo Suomenniemen alueella sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston läheisyydessä, koska alueella on erittäin huonot internet yhteydet, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Saimaan Kuitu toteuttaa EU:n tavoitteita, jolla taataan kansalaisille ja yrityksille Gigan internetpalvelut vuoteen 2025 mennessä niin maaseudulla kuin kaupungeissa. Myös hallitusohjelmaan on kirjattu vastaavat tavoitteet.

Saimaan Kuidun tavoitteena on turvata asiakkaiden edulliset ja varmat internetpalvelut. Yritys on tehnyt pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen teleoperaattorikumppaninsa Blue Lake Communications Oy:n (BLC) kanssa. Yhteistyösopimus antaa tässä vaiheessa mahdollisuuden Saimaan Kuidulle alentaa internetpalvelun kuukausihintaa 1.11.2019 alkaen.

Lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluu laaja valokuituverkon ylläpitopaketti, jonka perusteella BLC vastaa Saimaan Kuidun asiakkaiden internetpalveluiden laskutuksesta, asiakaspalvelusta ja valokuituverkon ylläpitopalveluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu