Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsenon uuden koulun rakentaminen alkamassa syksyllä

Joutsenon uuden koulun rakentamista on suunniteltu vuosille 2019–2021. Uudisrakennuksen rakennustyöt sisällään pitävä rakennushanke on kilpailutettu ja saatujen tarjousten perusteella Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta hyväksyi 18.9. kokouksessaan rakennusurakoiden kustannusarvioksi 20,7 miljoonaa euroa.

Kaupunkikehityslautakunta päätti 18.9. kokouksessaan myös rakennustöiden aloittamisesta syksyllä 2019 ja valitsi viiden tarjouksen perusteella pääurakoitsijaksi Pallas Rakennus Kaakkois-Suomi Oy:n.

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n toimitilajohtaja Katri Tolvanen painottaa, että kaupunkikehityslautakunnan päätökset ovat kuitenkin vielä ehdollisia, sillä kaupunginvaltuusto käsittelee 30.9. kokouksessaan kaupunginhallituksen esittämän talousarviomuutoksen koskien Joutsenon koulun kustannusarviota.

– Kaupunkikonsernin vuoden 2019 talousarviossa oli varauduttu alun perin 18,8 miljoonan euron kustannuksiin. Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan syyskuun alkupuolella talousarviomuutoksen ja esittää sitä valtuustolle hyväksyttäväksi.

Joutsenon uusi koulu rakennetaan pääosin olemassa olevan koulun kohdalle. Koulun on tarkoitus valmistua keväällä 2021 ja suunnitelmien mukaan se otetaan käyttöön syksyllä 2021. Nykyisen koulun alueella on tehty jo valmistelevia toimenpiteitä. Varsinainen uudisrakentaminen on tarkoitus aloittaa aikaisintaan lokakuussa 2019.

Joutsenon koulun 3.–9. luokat ovat muuttaneet rakennustyön ajaksi väistötiloihin Imatralle. Esikoulun ja 1–2-luokkien opetus järjestetään myös rakentamisen ajan Joutsenon koulukeskuksen yhteyteen kesällä 2017 hankitussa tilaelementissä.

Joutsenon uusi koulu on Lappeenrannan yksi merkittävimmistä koulurakennushankkeista. Uudesta koulurakennuksesta tulee olemassa olevaa Joutsenon koulukeskusta hieman suurempi, sillä sinne sijoittuvat myös Parjalan, Ravattilan ja Kesolan oppilaat. Vuonna 2014 valmistunut Joutsenon päiväkoti liittyy uudisrakennukseen kiinteästi.

Katri Tolvasen mukaan uusi koulu mitoitetaan noin 730 oppilaalle, noin 72 esiopetuksen oppilaalle, seitsemälle varhaiskasvatuksen lapsiryhmälle ja yhteensä noin 1100 ihmiselle. Uuden koulun kokonaisala on 9900 m2.

– Olemme erityisesti huomioineet suunnitelmissa ekologisen kestävyyden. Joutsenoon rakentuu koulu, jota voidaan kutsua puukouluksi, vaikka siinä on käytetty myös teräsbetonirakenteita. Koulurakennuksen julkisivut ovat pääosin massiivipuuta. Rakennuksen katolle puolestaan toteutetaan aurinkovoimala, Tolvanen toteaa.

Lappeenrannan kaupungin opetustoimenjohtaja Anu Liljeström kertoo, että uudesta koulukeskuksesta on tarkoitus rakentaa nykyaikainen oppimisympäristö.

– Koulusta tulee muuntojoustava, uudenajan oppimisympäristö, joka tukee oppimisympäristöratkaisujen kautta vahvasti opetussuunnitelman toteuttamista. Muuntojoustavuuden kautta oppimisympäristö on tarvittaessa muokattavissa helposti erilaisiin tarkoituksiin.