Lauri Tähkä takoo nyt tulikuumaa rautaa – Seiska: 50 000 euron palkkiopyyntö tuplasi keikkahinnan kertaheitolla

Lauri Tähkän suosio on nyt huipussaan ja se näkyy miehen palkkiopyynnöissä.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Laulajatähti Lauri Tähkä on tahkonnut suomalaisilla keikkalavoilla jo kaksi vuosikymmentä.

Suuren yleisön suosioon Tähkä nousi Elonkerjuu- yhtyeen keulahahmona, mutta suosio on jatkunut myös miehen soolouralla vuodesta 2011 alkaen.

Nyt 45-vuotiaana Lauri Tähkä on suositumpi kuin koskaan. Hänen viides soololevynsä julkaistiin tänä vuonna ja se myi heti platinaa.

Kesäkuussa Tähkän Palavaa vettä -kappale teki suomalaista radiohistoriaa ja rikkoi listaykkösten viikkoennätyksen.

Tähkän kesähitti pysyi ykkösenä 14 viikkoa putkeen ja syrjäytti viimein Jenni Vartiaisen Missä muruseni on -kappaleen, jonka ennätys oli 13 viikon putki listaykkösenä vuonna 2010.

Lauri Tähkä, kymmenille tuhansille faneilleen Late, nähdään myös parhaillaan televisiossa Vain elämää-ohjelman 10-vuotisjuhlakaudella.

Tähkää kysytään kaikkialle eikä mies jätä tilannetta hyödyntämättä.

Seiska-lehti kertoo Lauri Tähkän jopa tuplanneen keikkapalkkionsa. Lehden tietojen mukaan Tähkän nykyinen keikkapalkkio on 25 000 euroa, mutta ensi vuoden keikoista hän veloittaa jopa 50 000 euroa per esiintyminen.

– Se on hurja summa, joka on aiheuttanut tapahtumajärjestäjissä ja kesäfestivaaleilla ihmetystä, jopa järkytystä, alan ammattilainen hämmästelee Seiskalle.

Nimettömät musiikki-ihmiset kritisoivat lehdelle miehen kovaa hintaa, koska sen koetaan köyhdyttävän artistitarjontaa.

– 50 000 euron palkkiopyyntö on niin huikea, ettei etenkään pienempien festivaalien järjestäjillä jää budjetissa rahaa muihin isoihin tähtiin, eräs haastateltavista harmittelee Seiska-lehdelle.

Kommentoi

Palvelut