Kaikkien aikojen matkailulegenda tekee paluun televisiooon – "Julistin pitäväni 15 vuoden tauon"

Matkailuohjelmistaan tunnettu Folke West tekee paluun televisioon AlfaTV:llä.

Kanava kertoi torstaina, että Westin uutta 12-osaista dokumenttisarjaa kuvataan 2020–2021. Ensimmäinen osa nähdään lokakuussa 2020.

Sarja käsittelee alkuperäiskansojen historiaa Etelä- ja Keski-Amerikassa ja sen työnimi on Kadonneen kulttuurin metsästys

Ohjelmassa kysytään, onko alkuperäiskansojen kulttuuri jo menetetty vai voisiko vastuullinen matkailu tuoda vastauksia intiaanien ongelmiin.

Folke West julisti vuonna 2002 pitävänsä taukoa televisiotyöstä. Siihen mennessä hän oli ehtinyt kiertää yhteensä 108 maata.

– Julistin pitäväni 15 vuoden tauon, jota jouduin venyttämään kolmella vuodella sairastuttuani syöpään vuonna 2015. Tauon aikana olen vetänyt suosittuja kiertomatkoja eri matkatoimistoille ja syventynyt kulttuurihistoriallisiin tutkimuksiin, West kertoo tiedotteessa.

Syksyn ja talven aikana AlfaTV esittää Folke Westin parhaita matkaohjelmia arkistoista 12-osaisessa sarjassa. Vuoden vaihteen jälkeen ohjelma muuttuu 45 minuutin mittaiseksi makasiiniohjelmaksi, jossa on mukana studiovieraita.

Folke West teki vuosina 1992–2004 yhteensä 565 TV-ohjelmaa. Niihin on mahtunut useita matkailusarjoja, kuten Matkalla Maailmalla, Matkamies Folke West, Folken Matkassa ja Unelmamatka Maailman Ympäri Fazer Blue Magicilla.

TV-sarjat komeilivat parhaimmillaan kolmantena Nelosen katsotuimpien ohjelmien listalla.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut