Tanssia erityisryhmille – "Harrastusmahdollisuus heille, jotka eivät voi osallistua tavallisiin harrastuksiin"

Rehtori Leila Tikka kertoo, että heillä on ollut pitkäaikaisena haaveena järjestää toimintaa erityisryhmille. Lari Heikkinen

Lari Heikkinen

Tanssistudio Jami on aloittamassa lokakuussa uutta harrastusryhmää erityislapsille ja -nuorille. Tanssivarpaat-ryhmä aloittaa toimintansa 10.10. Kyseessä on kahdeksan kerran kurssi, joka kestää loppuvuoden.

– Mukaan mahtuu vielä. Ryhmään voi ilmoittautua Jamin nettisivuilta löytyvän ilmoittautumislinkin kautta 7.10. mennessä, Tanssistudio Jamin rehtori Leila Tikka kertoo.

– Tanssivarpaissa haluamme tarjota harrastusmahdollisuuden heille, jotka eivät voi osallistua tavallisiin harrastuksiin. Tämä on ihana asia, tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat tanssin maailmaan.

Tanssivarpaat-ryhmä on osa Imatran kaupungilta tullutta hanketta.

– Pitkäaikaisena haaveenamme on ollut, että voisimme järjestää erityisryhmille toimintaa, heti kun hanke tuli, olimme mukana.

Tikka korostaa, että kyseessä ei ole terapia vaan harrastusmahdollisuus.

– Kurssilla tutustutaan toisiimme. Käydään läpi tanssiin liittyviä asioita, ohjelmassa on luovaa tanssia ja pieniä tanssisommitelmia. Musiikki on kurssilla tärkeässä osassa. Tärkeää on myös hyvä henki ja toisiin tutustuminen.

Hankkeen jatkosta riippuen erityisryhmille suunnattu harrastusryhmä voi jatkua myös vuoden vaihteen jälkeen

Uuden ryhmän lisäksi Tanssistudio Jamilla ollaan tyytyväisiä muuhunkin. Syyskausi alkoi yhtä aikaa koulujen kanssa. Imatran lisäksi toimintaa on myös Ruokolahdella ja Parikkalassa.

– Meillä on 510 oppilasta. Tanssi on suosituin laji taiteen perusopetuksessa.

Oppilaita mahtuu moneen ryhmään ja ikäluokkaan. Tikan mukaan heillä on oppilaita aina vauvoista seitsemänkymppisiin saakka.

– Yksi innostava tekijä on valtakunnalliset kilpailut ja katselmukset, joihin osallistumme.

Tanssistudio Jamin rehtori Leila Tikan mukaan heiltä osallistutaan useammin katselmuksiin.

– Tanssi on kasvattava harrastus, kun laitat itsesi likoon, se antaa avaimia tulevaisuuteen. Harrastus luo tavoitteita ja iloa elämään.

Tanssi säilyy monella läpi elämän.

– Usein, kun nuoret lähtevät opiskelemaan, harrastukset putoavat pois. Kun opiskelut ovat ohi, nämä ihmiset tuovat kenties jälkikasvuaan tänne ja tulevat itse aikuisten ryhmiin, Tikka kertoo.

Tanssin perusopetus

Tanssin taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän tarkoituksena on tuottaa oppilaalle myönteisiä kokemuksia tanssin parissa, kannustaa tanssin harrastamiseen sekä tukea liikunnallista ja aktiivista elämäntapaa. Olennaista on tarjota oppilaalle mahdollisuus tanssin ja liikunnan ilon kokemiseen ja löytämiseen.

Opetuksen tavoitteena on tuottaa kokonaisvaltaisia elämyksiä sekä tukea oppilaan kokemusta ja ymmärrystä tanssista fyysisen ja luovan toiminnan kautta.

Kommentoi

Palvelut