Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petteri Orpo kritisoi Ykkösaamussa voimakkaasti hallituksen hoitajalupausta: "Tämä on huijaamista"

Ylen Ykkösaamussa lauantai-aamuna vieraana ollut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kritisoi kovalla kädellä hallituksen hoitajalupauksia. Sdp:n Antti Rinteen johtama nykyinen hallitus on luvannut nostaa vanhusten hoitajamitoituksen 0,5:stä 0,7:ään ja kirjata tämän myös lakiin. Orpon mukaan kirjauksessa on kyse kuitenkin huijauksesta.

– Se kirjataan niin, että tämä 0,7 tulee voimaan kaksi viikkoa ennen seuraavia vaaleja vuonna 2023. Hallitus ei ole varannut tähän rahaa, hoitajia ei ole. Meillä eläköityy 10 000 hoitajaa näiden neljän vuoden aikana. Tämä on tyhjä kirjaus, ja minusta tämä on huijaamista. Käytännössä seuraava hallitus tämän joutuu hoitamaan. Minusta tämä on vastuutonta, Orpo sanoi Ykkösaamussa.

Orpo otti myös kantaa oppostioyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Hän muun muassa katsoi, että kokoomuksen ja perussuomalaiten välillä on paljon erottavia asioita, ja ettei perussuomalaiset ole pelkästään Jussi Halla-aho Orpoa kuulemma "välillä kylmää" ulostulot, joita kuuluu perussuomalaisten ryhmästä.