Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hetki Lyö-musikaalin tähti hehkuttaa Kirkaa – "Hän kolahti minuun kovaa jo ensimmäisellä kerralla"

Monen vuosikymmenen ajan Kirill ”Kirka” Babitzin oli tuhansien suomalaisen fanituksen kohde.

Yksi kovista faneista oli Voice of Finlandista tuttu laulaja Ilari Hämäläinen Kirka teki mieheen vaikutuksen jo pienenä.

– Kirka oli tuohon aikaan oikeastaan ainut hevilaulaja koko Suomessa ja hän kolahti minuun kovaa jo ensimmäisellä kerralla. Siinä oli jotain niin vetoavaa. Hänen äänessään oli tietty raakuus ja jopa yliluonnollisuus.

Kirka-fanitus palasi Hämäläiselle muutama vuosi sitten toden teolla. Hän osallistui vuosian 2013 ja 2016 Voice of Finlandiin ja sai yllättävän palautteen lauluäänestään.

– Minulle sanottiin, että minun ja Kirkan äänessä on samoja sävyjä. Aloin sitä itse tutkimaan ja totesin, että kappas vaan. Näin taitaa olla.

Muutama vuosi sitten hän jopa suunnitteli Kirkan biiseihin pohjautuvaa konserttikiertuetta. Kohtalo, ja Suomen Musiikkiteatteri, kuitenkin puuttuivat asiaan.

– Olin tehnyt aiemmin töitä Suomen Musiikkiteatterin kanssa ja teatterijohtaja Petri Lairikko oli suunnittelemassa Kirkasta musikaalia. Hän halusi minut esittämään Kirkaa. Se osui aika hyvin, Hämäläinen hymyilee.

Mies astuu pian alkavalla esityskiertueella Kirkan saappaisiin toista kertaa, sillä musikaalia esitettiin jo viime vuonna. Hämäläisen mukaan vastaanotto on ollut hyvä.

– Tosi hyvää palautetta olen saanut. Olen huomannut, että esitystä käy katsomassa paljon ihmisiä, joilla on ikävä Kirkaa. Hän vaikutti monien elämään. Aihe on minullekin rakas, joten näen osaavani kohdella sitä kunnioituksella.

Muusikko kertoo myös projektin myötä ymmärtävänsä tiettyjä asioita legendaarisesta laulajasta entistä paremmin.

– Luin hänen elämänkertansa ja sain siitä aika hyvin lihaa roolin ympärille. Kuinka hän oli elänyt köyhyydessä ja ollut ujo, mutta samaan aikaan 12-vuotiaana päätynyt samaan rock-bändiin Remu Aaltosen kanssa.

– Nyt osaan paremmin jo analysoida miksi hän oli niin suosittu. Luulen, että se oli tietty anteeksipyytelemättömyys ja jopa rujous miehen laulamisessa. Hän oli aina oma itsensä hyvässä sekä pahassa.

Hämäläinen toivoisi, että olisi ehtinyt laulajan tavata.

– Hän oli vielä elossa kun minä aloitin musiikkialalla, mutta tiemme eivät koskaan kohdanneet.