Maija Toropaisen näyttely avautuu Galleria Pihatossa – "Löytää varmasti jopa aiempia näyttelyitä laajemman yleisön"

Galleria Pihatossa esille pääsevä Maija Toropaisen Hylätyt rajat -näyttely ottaa kantaa vahvojen teemojen kautta ja tutkii rajojen ja rajajokien merkitystä ihmisten kohtaloihin.

Näyttelyn maalaukset taiteilija on nimennyt rajajokien mukaan.

Raja ei ole este ihmisen liikkumiselle, mutta se voi herättää levottomuutta.

– Rajan ylittämiseen on aina liittynyt pelon sekaista toiveikkuutta. Maalausten kirkkaat värit heijastavat tätä uskalluksen iloa. Ja muistot eivät aina haalistu, ne kirkastuvat hehkuviksi, kertoo Toropainen.

– Lappeenranta historiallisena rajakaupunkina tuo rajan merkitystä pohtiville maalauksilleni paikkaan sidotun olemuksen, itsekin karjalaisia juuria omaava taiteilija jatkaa.

Maija Toropainen on valmistunut Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi 2012.

Hän on Helsingin taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen.

Toropainen on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 2006 lähtien vuosittain ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin.

Hänen teoksiaan on sekä yksityisissä että Valtion kokoelmissa. Toropainen asuu ja työskentelee Helsingissä.

Näyttelyn teoksissa yhdistyvät sekä toivo, toivottomuus, tuho että mahdollisuus paremmasta tulevaisuudesta.

– Maija Toropainen tutkii paikkojen kytkeytymistä tapahtumiin ja ihmisten kohtaloihin mielenkiintoisilla tavoilla. Teokset ovat abstrakteja ja ekspressiivisiä, mutta niiden kytkentä todellisuuteen on hyvin vahva, kertoo Galleria Pihattoa operoivan Kulttuuri- ja taidetila ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Härkänen

Härkäsen mukaan näyttely sopii hyvin Galleria Pihaton maailmaan ja haastaa katsojan pohtimaan myös omia rajojaan.

– Teokset ovat vahvoja taiteellisesti, ja näyttelyn tematiikka on ajankohtainen ja kiinnostava. Näyttely on mielenkiintoinen, ja se löytää varmasti jopa aiempia näyttelyitä laajemman yleisön, Härkänen uskoo.

– Toropaisen teokset kannustavat meitä keskustelemaan taiteesta ja väreistä, rajoista sekä yleisemminkin ihmisen suhteesta juuriinsa.

Näyttely avautuu yleisölle keskiviikkona 23.10.2019 kello 11.00 ja jatkuu perjantaihin 15.11. saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimen ja Kulttuuri- ja taidetila ry:n yhteistyössä ylläpitämä Galleria Pihatto on ympäri vuoden toimiva, 160 neliön kokoinen ammattitaiteen näyttely- ja tapahtumatila.

Galleria Pihatto sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, Lappeen Pappilan alueella.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut