Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metkussa avataan pian Loistava näyttely – mukana teoksia kolmelta oman maakunnan taiteilijalta

Lastenkulttuurikeskus Metkussa pääsee Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoden loppupuolella tutustumaan kolmen eteläkarjalaisen taiteilijan yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 15.10.2019 kello 10–12.

”Loistavassa näyttelyssä” on esillä Pilvi Valtosen runollista sanataidetta, Viivi Kiiskisen tekstiiliteoksia sekä Tiinalotta Särmölän rautalankaveistoksia, puupiirroksia ja pimeässä hohtavaa UV-taidetta.

Kiiskiseltä ja Särmölältä on mukana näyttelyvieraita osallistavia kosketeltavia teoksia, jotka rohkaisevat kaikenikäisiä toiminnallisiin taide-elämyksiin. N

äyttelystä löytyy myös piirustuspiste, jossa kävijät voivat kuvittaa oman taideteoksen Valtosen runon inspiroimana.

Pilvi Valtonen on lappeenrantalainen runoilija ja loruilija, sanojen kääntelijä ja vääntelijä.

Hän toimii sanataidekouluttajana lastenkulttuurikeskus Metkussa ja on tunnettu kehittämistään toiminnallisista lorutuokioista. ”Loistava näyttely” on Valtosen ensimmäinen ryhmänäyttely, johon hän valinnut uudempia ja vanhempia tekstejään.

Viivi Kiiskinen asuu ja työskentelee Ruokolahdella. Kiiskinen on vuonna 2014 Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija, joka tekee muun muassa pinkkejä teoksia, installaatioita, seinämaalauksia ja tekstiilitaidetta.

Työskentelyssään hän käyttää mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja värejä.

Kiiskinen toimii myös kuvataiteen tuntiopettajana Kimpisen koulussa ja erilaisten taidetyöpajojen vetäjänä.

Tiinalotta Särmölä on lappeenrantalainen Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 valmistunut kuvataiteilija.

Hän on osallistunut useisiin taidenäyttelyihin ja työskennellyt kuvataiteilijana tehden puupiirroksia, rautalankaveistoksia, maalauksia ja logosuunnittelua.

Särmölä toimii taideopettajana Etelä-Karjalan Lastenkulttuurikeskus Metkulla, Etelä-Karjalan kansalaisopistolla ja Lappeenrannan kuvataidekoululla.

Särmölä on työskennellyt vuoden 2019 aikana UV-taiteen parissa, jota hänellä on esillä myös "Loistavassa näyttelyssä".

Erilaiset tekniikat ja teokset käyvät vuoropuhelua keskenään henkien luonnon läheisyyttä ja tuoden kaivattua valoa pimeyden keskelle.