Vasemmistoliitto: Kuntien ahdinko vaatii hallitukselta lisätoimia

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton syyspiirikokous kantaa huolta Suomen kuntien tilanteesta ja vaatii hallitukselta lisää toimia tilanteen parantamiseksi.

Kunnat ympäri Suomen ovat tunteneet nahoissaan edellisten hallitusten kuntavihamielisen politiikan, järjestö toteaa tiedotteessa.

– Kunnat ovatkin osaltaan tasapainottaneet valtion taloutta ottamalla vastaan miljardiluokan leikkauksia tämän vuosikymmenen aikana. Tämä on kehityksenä huolestuttavaa, samalla kun valtaosa Suomen kunnista taistelee heikkenevän huoltosuhteensa kanssa.

– Suomessa muuttotappiokunnat ovat vaikean paikan edessä. Suomen edellisten hallitusten miljardien leikkaukset näkyvät nyt konkreettisesti tärkeissä palveluissa - päiväkodeissa, kouluissa ja vanhusten palveluissa. Kunnille on tarjolla taloutensa oikaisemiseksi vain huonoja, alamäkeä kiihdyttäviä vaihtoehtoja kuten palveluiden karsiminen tai veron korotus, sanoo piirin puheenjohtaja Arja Tauria-Huttunen

Syyspiirikokous pitää hyvänä, että Rinteen hallitus on palauttamassa kiky-sopimuksen päättymisen ja indeksijäädytyksen palauttamisen myötä miljardin verran kunnille. Piirikokouksen mielestä valtion on huomioitava valtionosuusjärjestelmässä paremmin kuntien heikkenevä huoltosuhde ja lisättävä tukea määrällisesti vanhojen leikkauksien lisäksi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut