Arvostettu brittilehti nimeää suomalaiskohteen maailman parhaimpien turistirysien joukkoon

Arvostettu Independent-brittilehti nimeää tunnettuja turistirysiä, joissa maailmanmatkaajan kannattaa vierailla. Noin 20 kohteen listalla komeilee myös Helsingin Suomenlinna.

– Vaikuttava merilinnoitus. Opastettu 10 tunnin kierros on tosin liikaa, kuvailee artikkelin kirjoittanut Mark Jones

Jones kehottaa matkailijoita lopettamaan trendikkään uusien paikkojen tutkimisen maailmalla ja lähtemään mieluummin kivalle turistilomalle.

– Luin juuri jutun matkailijasta, joka oli niin cool, että hän viipyi Kairossa kolme kuukautta mutta kieltäytyi vierailemasta pyramideilla, koska se on turistien hommia. Ainoa asia, jonka voin sanoa, on: mikä typerys, Jones kirjoittaa.

"Vastapistona" Jones nimeää suosikkinsa maailman kuuluisista turistikohteista.

Euroopasta listalle pääsivät Suomenlinnan lisäksi Pariisin Latinalaiskortteli, Venetsia ja Pisa, Torremolinos, Lontoon Covent garden, Kööpenhaminan Pieni merenneito -patsas, Brysselin Pissaava poika -patsas, Salzburgin Sound of music -kiertuematka ja Barcelonan Las Ramblas -pääkatu.

Muuta maailmaa listalla edustavat Egyptin Kuninkaiden laakso, Hong Kongin Star ferry -lautta, Marokon Tarinankertojien tori Jemaa el-Fnaa, Kambodzan Angkor Wattin temppeli auringonnousun aikaan, Australian Ulurun kalliomuodostelma auringonlaskun aikaan, Tokion Takeshita street -ostoskatu, Kiinan Macao, New Yorkin Circle line -nähtävyysristeily ja Sydneyn Bondi beach -ranta.

Kirjoittaja: Tuomas Massinen

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut