Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jahti-ohjelmassa kaiken tietävä Markus Leikola paljastaa heikon kohtansa – "Niitä nimiä olen nyt yrittänyt kovasti opetella"

Markus Leikolan yleissivistystä ei voi moittia.

Jahti-ohjelmassa hän esiintyy "Besserwisserinä", jonka tehtävänä on vastata oikein kysymyksiin ja lopulta viedä kilpailijoilta heidän rahansa. Ja olla tuntematta siitä myötätuntoa.

– Me emme jahtaajien kanssa näe kilpailijoita kameran ulkopuolella ollenkaan. Siitä ollaan tässä formaatissa tiukkoja. Itse kilpailussa keskityn vain omaan suoritukseen, enkä niin sanotusti vilkuile sivuille, Leikola toteaa.

– Tärkeää on kuitenkin, ettei kilpailijoita haluta nolata telkkarissa. Taisto on kovaa, mutta se tehdään hyvässä hengessä, hän lisää.

Leikolalla on pitkä toimittajatausta. Hän toimi pitkään Ylen palkkalistoilla A-studiossa ja veti muun muassa vuoden 1991 vaalitentit. Nykyään hän on kirjailija ja kolumnisti.

Jahtiin mies lähti mukaan kun häntä pyydettiin.

– Monesti valitellaan, kun maailmalta tuodaan tänne kansainvälisiä formaatteja. Että eikö Suomessa löydy osaamista. Hyvä puoli on kuitenkin se, että tätä on hiottu ulkomailla jo niin pitkään, että kaikki lastentaudit on karsittu pois.

– Itse olen saanut palautetta, että Jahti muistuttaa sellaisia vanhan ajan tv-visailuja. Se on varmasti tottakin. Mutta ei tämä sellainen ohjelma ole, joka karkottaa alle 60-vuotiaat, Leikola veistelee.

Kun katsoo miehen vastaavan kysymys toisensa perään oikein, herää väkisinkin kysymys, miksei hän itse lähde tavoittelemaan pääpottia vaikkapa Haluatko Miljonääriksi -ohjelmaan.

– En ole koskaan itse sellaisesta innostunut. Olen saanut oman 15-minuuttiseni julkisuudessa jo monenkertaisesti. On aika antaa se muillekin, Leikola vastaa diplomaattisesti.

Leikola nimeää vahvuusalueikseen maantiedon ja historian. Yhdessä kategoriassa hänellä on kuitenkin aina vaikeuksia.

– Suomalaisten rap-tähtien oikeat nimet. Niitä olen nyt yrittänyt kovasti opetella.

Entä millaisia taitoja sitten tarvitaan, jos haluaa menestyä vaikka oman paikallisen kuppilansa pubivisailussa?

– Keskittyminen ja rentoutuminen ovat ihan avainasiat. Sen lisäksi kannattaa olla utelias kaikelle.

– Jahti on siitä mielenkiintoinen formaatti, että siihen on vaikea valmistautua. Toki nyt kun tehdään jo kolmatta kautta, se on meille helpompaa kuin kilpailijoille, joille kyseessä on ensimmäinen ja ainutlaatuinen kerta.