Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verotietojaan ei ole pakko antaa median nähtäville, jos tienaa yli 100 000 euroa – USU: Vain muutamat lähettäneet pyynnön verottajalle

Vain muutamat henkilöt ovat pyytäneet Verohallinnolta, ettei heidän viime vuoden verotietojaan luovutettaisi tiedotusvälineille, kertoo Uutissuomalainen

– Tiedossani on viisi henkilöä, jotka ovat vastustaneet tietojen luovuttamista journalistiseen tarkoitukseen, ylitarkastaja Noora Kontro Verohallinnosta kertoi Uutissuomalaiselle.

Verohallinnon asiakkaalla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella vastustaa sitä, että hänen tietonsa luovutetaan journalistiseen tarkoitukseen sähköisessä muodossa.

Oikeus koskee ihmisiä, joista tiedotusvälineet voivat tilata sähköisesti tietoja Verohallinnolta, eli henkilöitä, jotka ovat saaneet yhteensä vähintään 100 000 euroa valtionverotuksessa verotettavaa ansiotuloa ja pääomatuloa.

– Meillekin tämä on uusi asia, eikä vielä ole oikein muodostunut selvää kuvaa siitä, millaisia nämä erityiset syyt voivat olla, koska pyyntöjä on tullut niin vähän, Kontro muotoili.