Vilhusen taiteilijanaiset valtaavat kaupungin – Kuvataidetta Taidekeskus Idässä ja elokuva Kulttuuritila Nuijamiehessä

Vilhusen perheessä taide on keskiössä, kun äiti Anna-Leena Vilhunen on Kuvataideakatemiasta valmistunut maisteri ja kuvataiteilija, ja tytär Selma Vilhunen moninkerroin palkittu elokuvaohjaaja.

Anna-Leena Vilhusen taidenäyttely on 20.10. asti Taidekeskus Idässä. Teokset ovat öljy- ja alkydimaalauksia kankaalle.

– Teen työtä keskeneräisessä maailmassa esittävän ja abstraktin risteyksissä. Lapsena olin juosta kuorma-auton alle, mutta äitini ehti pelastaa minut viime tipassa. Jäin eloon ja ajattelen, että maalaan juuri siksi. Teosteni aiheet kumpuavat mieleenpainuvista ohikiitävistä hetkistä. Kun siveltimellä vetää viivan, syntyy jälki. Se erottaa ja yhdistää, kertoo Anna-Leena Vilhunen.

Selma Vilhusen elokuva Hölmö nuori sydän esitetään 20.10. kello 17 Kulttuuritila Nuijamiehessä. Hölmö nuori sydän on valittu Suomen ehdokkaaksi parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkintoon. Berliinin elokuvajuhlilla elokuva palkittiin nuortenelokuvien Generation 14plus -kilpasarjan Kristallikarhulla.

Elokuvan jälkeen on keskustelutilaisuus ja paikalla on elokuvassa toista pääosaa näytellyt Rosa Honkonen, joka kertoo elokuvan tekemisestä nuoren näyttelijän näkökulmasta. Rosalta voi kysellä elokuvasta ja sen tekemisestä lisää.

Hölmö nuori sydän kertoo rakastuneen nuoren miehen Lennin elämästä itähelsinkiläisessä lähiössä. Elämä saa täyskäännöksen, kun uusi tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi. Isätön Lenni ei tiedä miten olla oikea mies, kunnes naapurin Janne tarjoaa selviytymiskeinoja ja oikotietä todelliseen miehuuteen. Kiiran ja Lennin epätavallinen ensirakkaustarina on täynnä vastoinkäymisiä, mutta horisontissa kajastaa herkkä toivo huomisesta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut