Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukka Kopralta aloitteita liikennehankkeista ja sopimussotilaiden palkkaamisesta

Kokoomuksen lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra on tehnyt neljä talousarvioaloitetta valtion vuoden 2020 talousarvioon.

Kopra esittää määrärahan lisäämistä Sipari-Pulsan tien sekä Kuivasensaarentien kunnostuksiin kokonaisuudessaan.

– Sipari-Pulsa -tie on maakuntamme vilkkaimmin liikennöity soratie ja se tulee saada kuntoon. Olemme onnistuneet parantamaan tietä asteittain vuosien varrella ja nyt työ pitää saada valmiiksi, sanoo Kopra.

– Kuivasensaarentiellä on joka kesä ongelmia tien kunnon suhteen. Tien käyttöaste nousee lomakaudella merkittävästi, Kopra toteaa.

Kopra esittää myös väylämaksujen poistoa laivaliikenteeltä.

– Väylämaksujärjestelmä pitääkin poistaa kokonaan, toteaa Kopra.

– Poisto nostaisi kauttakulkuliikenteen määrää ja näin kompensoi väylämaksujen poiston vaikutuksia valtion tuloihin. On arvioitu, että jo vajaan kymmenyksen kasvu transitoliikenteen määrässä riittäisi kattamaan muina tuloina nyt kerätyt väylämaksutulot.

Valtion budjetissa väylämaksujen määräksi on arvioitu noin 50 000 000 euroa.

Kopra haluaa myös palauttaa talousarvioon Rinteen hallituksen sieltä poistaman määrärahan sopimussotilaiden palkkaamiseen. Määrärahan suuruus on 2 000 000 euroa.

– Sopimussotilasjärjestelmän tarkoituksena on varmistaa riittävä kouluttajamäärä varusmieskoulutusta antavissa joukoissa, sanoo Kopra.

Puolustusvoimat on rekrytoinut viime vuosina sopimussotilaita lyhytaikaisiin palvelussuhteisiin. Sopimussotilaiksi rekrytoidaan varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneita henkilöitä varusmieskoulutusta antaviin joukko-osastoihin.