Ensilumenlatu aukeaa huomenna – innokkaimmat leireilijät ovat paikan päällä jo nyt

Ensilumenladun avajaisia vietetään huomenna Imatralla. Kuva viime vuoden hiihtokaudelta. arkisto / Imatran kaupunki

toimitus

Imatralla Ukonniemessä ensilumenlatu avautuu huomenna 19.10.2019 viiden kilometrin mittaisena, ja se on tehty viime talvena säilöön otetusta lumesta.

Latuprofiili on tehty sopivaksi niin kilpa- kuin kuntourheilijoillekin, eli ladulta löytyy helpompia osuuksia kuntohiihtäjille ja vaativampia osuuksia aktiivihiihtäjille.

Ladulle pääsee sekä Imatran Kylpylältä ja Ukonniemi-stadionilta. Stadionilla on lumetettuna myös 30 ampumapaikkaa ampumahiihtäjiä varten. Latu on valaistu joka päivä kello 6–22 välisen ajan.

Latu avautui myös viime syksynä saman mittaisena ja houkutteli Ukonniemeen useita ulkolaisia ja suomalaisia hiihtoleiriryhmiä. Myös tänä vuonna on tulossa useita ulkomaalaisia hiihtoleiriryhmiä syksyn aikana.

– Jo tänään perjantaina tulevat ensimmäiset leiriläiset Virosta. Lisää leiriläisiä on luvassa myöhemmin syksyn aikana, muun muassa Valko-Venäjältä on tulossa merkittäviä ampumahiihtoryhmiä. Lisäksi neuvotteluja on käynnissä parin muun ulkomaalaisen joukkueen kanssa, kertoo toimitusjohtaja Jukka Aallikko Imatra Base Camp Oy:stä.

– Myös Suomesta on tulossa hiihto- ja ampumahiihtoryhmiä enemmän kuin edellisinä vuosina, ja yksilö- ja perhematkailijoiden määrä selkeässä kasvussa, jatkaa Aallikko.

Kontiolahdella ja Vuokatissa ensimmäiset tehdyt ladut ovat auenneet viime viikolla.

Kommentoi

Palvelut