Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilukuviot uusiksi? – Kuntalaisaloitteella ruuhka nurin

Imatran kaupunki on saanut käsiteltäväkseen kuntalaisaloitteen, jonka mukaan Imatra Spa Areenan eli jäähallin liikennejärjestelyt kaipaavat parannusta.

Nimettömänä pysyttelevän aloitteen laatijan mukaan liikennejärjestelyt eivät ole riittävät Ketterän Mestis-otteluiden aikaan, kun hallille voi tulla 1 000 katsojaa tai ylikin.

– Ottelukatu ja jäähallin viereinen hiekkakenttäparkkipaikka ruuhkautuvat otteluiden päätyttyä. Hiekkakentän parkkipaikoilta on vaikea päästä lähtemään, koska jäähallin pihalta kääntyvät autot tulevat väliin.

Aloitteessa pohditaan, voisiko liikennettä sujuvoittaa siten, että katsojat saisivat ajaa jäähallin takapihan kautta Lammassaarentielle, jotta kaikki eivät ajaisi Ottelukadun kautta.

Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi kertoo, että jäähallin alueen liikennejärjestelyt käydään läpi kuntalaisaloitteen myötä ja mietitään, voidaanko jotain tehdä nykyistä paremmin.

– On tietenkin totta, että jos peleissä on hyvin yleisöä, jonoja muodostuu. Se, onko jonotusaika kohtuuton vai ei, on asia erikseen. Imatralla ylipäätään ei ole totuttu jonottamaan, Nurmi miettii.

Hän jatkaa, että suurilla yleisötapahtumilla on tapana ruuhkauttaa liikennettä niin Imatralla kuin muuallakin, kun liikennemäärät ovat perustilannetta tuntuvasti suuremmat.

Yksi ratkaisu liikenteen sujuvoittamiseksi Ketterän peli-iltoina voisi olla Nurmen mukaan liikenteenohjaaja.

– Liikenteenohjaajia käytetään monissa isoissa tapahtumissa, ja se on varmastikin edullisin ratkaisu. Tällä päästäisiin pitkälle, kun liikenteenohjaaja vuorottaisi liikennettä aloitteen jättäjän kuvaamassa tilanteessa.

Jäähallin liikennejärjestelyt on Nurmen mukaan mitoitettu hallin enimmäisyleisömäärälle.

– Kun Ukonniemen aluetta kehitetään, muutoksia voidaan toki tehdä.

Imatran kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs sanoo, että kaupunki ei ole saanut aloitetta lukuun ottamatta palautetta jäähallin alueen liikennejärjestelyistä.

– Kaupunki on pyrkinyt ennakolta arvioimaan koko Ukonniemen alueen liikenneoloja poikkeuksellisessa tilanteessa, kuten reilut pari vuotta sitten järjestetyssä pesäpallon Itä-Länsi-ottelutapahtuma.

– Tuolloin avattiin esimerkiksi ylimääräinen kulkuväylä Taimitarhan läpi Joutsenontielle.

Äikäs näkee, että jäähallin tontin ruuhkat ovat poikkeuksellisia ja koskevat muutamia Ketterän peli-iltoja.

– Imatralaiset kyllä ymmärtävät tilanteen varsin hyvin ja osaavat joustavasti käyttäytyä liikenteessä alueella.