Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nainen passitettiin vankilaan jatkuvista rattijuopumuksista – IL: oli pahimmillaan ratissa lähes kolmen promillen humalassa

Turkulaisnainen on saanut 10 kuukauden ehdottoman vankeustuomion toistuvista rattijuopumuksista, uutisoi Iltalehti Nainen oli kärynnyt viisi kertaa ratista Turussa kevään ja kesän aikana.

Vuonna 1980 syntynyt nainen jäi ensin toukokuussa kiinni autonsa ratista yli 2,5 promillen humalassa Turun Teijonkadulla, vaikka hänen aiemman ehdollisen rattijuopumustuomion koeaika oli edelleen voimassa. Tällöin naisen ajokortti jäi poliisin haltuun. Kortitta jääminen ei kuitenkaan hillinnyt naisen ajohaluja, vaan vajaa kaksi viikkoa myöhemmin hän ajoi keskellä päivää samoissa promillelukemissa Ratapihankadulla ja Puistokadulla ja törmäsi edellä ajavaan autoon.

Kaksi viikkoa tämän jälkeen nainen kärähti ratista Honkaistentiellä lähes kolmen promillen humalassa. Tämän jälkeenkin hän jäi kesän aikana vielä kaksi kertaa kiinni rattijuopumuksesta.

Kuulusteluissa nainen myönsi kaikki tekonsa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus perusteli ehdotonta vankeustuomiota muun muassa sillä, että törkeitten rattijuopumusten promillemäärät olivat huomattavan korkeita ja että ajo oli tapahtunut vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla Turun keskustassa.

Nainen tuomittiin yhdestä perusmuotoisesta ja neljästä törkeästä rattijuopumusta, neljästä kortitta ajosta sekä yhdestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.