Harri Lautala tuomaroi 4000. kaukalopallo-ottelunsa

Kaukalopallotuomari Harri Lautala palkittiin 4000 ottelun tuomaroinista. Liiton palkinnon ojensi lajiliiton puheenjohtaja Olli Lehtonen. Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto

toimitus

Lappeenrantalainen kaukalopallon erotuomari Harri Lautala saavutti viime lauantaina maagisen 4000 ottelun tuomaroinnin rajapyykin Kaukalopallon Suomen Cupin turnauksessa. Vihellettyjen ottelujen määrä on tiettävästi yksi Suomen suurimpia.

Lautala aloitti viheltämisen kaukalopallossa jo vuonna 1983. Tämä kausi on hänellä 37. pelikausi. Olemukseltaan pitkän huiskea tuomari on ollut koko ajan lajiuskollinen kaukalopallolle. Hän on jakanut oikeutta niin kylä-, koulu-, puulaaki- , SM-sarjan, maaotteluiden ja eri turnauksien otteluissa. Hänen yksi luotettava ominaisuus sääntöjen mukaan menemisen lisäksi uralla on ollut, ettei hän ole koskaan myöhästynyt ilmoitetusta ottelusta.

– Keskimäärin on tullut kaudessa laskujeni mukaan 108 ottelua. Se on pyörinyt siinä 70-170 ottelun tahtia. Pyyntöjä on tullut muunmuassa bandyliigaan viheltämään, mutta olen pysynyt kaukalopallossa, kertoo Kaukalopalloliiiton taholta palkittu tuomari.

Hän mietti kesällä lopettamista, mutta päätti vielä jatkaa ja sanoo uran jatkuvan kausi kerrallaan. Harri Lautala on Imatran Erotuomarikerhon puheenjohtaja.

– Arvostan tätä huomioimista liiton taholta ja toivotan samalla nuoria tuomariksi haluavia henkilöitä mukaan tuomaritoimintaan. Arvostan myös liiton työntekijöitä heidän jaksamisestaan vieden lajia eteenpäin, sanoi Harri Lautala kiitossanoissaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut