Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myytkö tavaraa Tori.fi:ssä? Poliisi varoittaa huijariostajien uudesta viekkaasta konstista

Yhä useampi tavara vaihtaa omistajaa netissä. Ja missä liikkuu rahaa, sinne ilmaantuvat myös varkaat ja huijarit.

Nyt Helsingin poliisi tiedottaa syksyn aikana olleen useampia huijaustapauksia, joissa kauppaa on käyty Tori.fi-verkkosivuston kautta.

Huijarit ovat esiintyneet ostajina, jotka ovat tavaraa noutaessaan esittäneet myyjälle väärennetyn kuitin tai tiliotteen. Väärennökset on tehty pankin demosivustolla eli sivulla, jossa esitellään esimerkkejä nettipankin toiminnoista.

Poliisin tietoon tulleet huijauriostojat ovat tehneet ostoksiaan Tori.fi-verkkosivuston kautta. Tyypillisesti huijariostaja ovat halunneet ostaa puhelimia ja tietokoneita.

Poliisin mukaan tyypillinen huijari tarjoutuu normaaliin tapaan ostamaan tuotteen ja sopii tapaamisen myyjän kanssa. Ennen sovittua tapaamista huijari lähettää myyjälle kuvan maksukuitista, tai hän odottaa tapaamista ja näyttää myyntitilanteessa puhelimestaan tiliotteen tai kuitin tilisiirrosta. Maksun saajaksi on laitettu myyjän nimi, kuten pitääkin.

Poliisin tietojen mukaan ainakin yhdessä tapauksessa myyjä on saanut itse kirjoittaa tilitietonsa "ostajan verkkopankkiin".

– Huijauksia on tehtailtu ainakin S-pankin ja Ålandsbankenin harjoitussivuilla. Tiliotteessa näkyy epäuskottavia nimiä kuten Maija Meikäläinen, kertoo poliisin tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi neuvoo myyjiä olemaan erityisen tarkkana maksujen kanssa. Myyjän kannattaa aina tarkistaa omasta verkkopankista tai paperisesta tiliotteesta, että luvatut rahat ovat todella saapuneet perille.

Toinen vaihtoehto on tutkia huolellisesti luotettavaltakin vaikuttavan ostajan esittämä kuitti tai tiliote. Poliisin mukaan myyjän on syytä kiinnittää erityistä huomiota kuitissa oleviin päivämääriin ja henkilöiden sekä yritysten nimiin.