Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SaiPassa kiekkoilleelta Heikki Juseliukselta omakustanneteos "Jääkiekolla kyllästetty mies"

Merkittävän uran pelaajana, valmentajana ja taustahenkilönä neljässä eri seurassa ja jääkiekkoliitossa toiminut Heikki Juselius on kirjoittanut omakustanneteoksen "Jääkiekolla kyllästetty mies".

– Kirjan kirjoittaminen lähti siitä, kun sanoin tyttärelleni minulla olevan niin paljon tarinoita, että voisin kirjoittaa niistä kirjan. Tytär kannusti minua kirjoittamaan vaikka muistoksi omalle lähipiirille. Vuoden ajan kirjoittelin Itsekseni ja sitten menin SaiPan toimistolle Jussien Markkanen ja Viljakainen juttusille. Sen jälkeen julkaisua on työstetty tosissaan suuremmallekin yleisölle, Juselius kertoo.

– Kirjalle oli tilaus. Minulta kysellään paljon historiasta. Niin aikalaiset, kuin nuoremmat, jopa SaiPan toimistolta kysytään joskus asioita. Kaikki kirjan tarinat ovat totta, olen niin huonomuistinen etten voi valehdella, Juselius naurahtaa.

– Kirja on syntynyt ennen kaikkea kiitollisuudesta jääkiekkoa kohtaan. Olen antanut jääkiekolle paljon, mutta silti olen ehdottomasti saanut vielä reilusti enemmän.

Juselius oli tärkeä lenkki 60-luvun tähtiketjussa Eiskonen - Ravi - Juselius, kun Kisapuistossa kävi yli 6000 katsojaa ja SaiPa saavutti toistaiseksi ainoan mitalinsa, pronssin vuonna 1966. Hän on toiminut valmentajana SaiPassa 70- ja 80-luvulla ja vielä kaudella 90-91. Hän oli pelaajavalmentajana perustamassa Mikkelin Jukureita. Juselius myös toimi Vesa Viitakosken henkilökohtaisena valmentajana. "Jusu" toimi Ketterän valmentajana viiden vuoden ajan (1979-1984). Hän oli tärkeässä osassa kun Ketterä nousi I-divisioonaan vuonna 1982. Ketterä-jakson jälkeen hän valmensi myös Kouvolan KooKoota.

Vielä tänä päivänä hän toimii aktiivisesti Wanha-SaiPassa ja oli tärkeässä osassa SaiPan 70-vuotisjuhlien järjestelyissä.

Kirja käy kronologisessa järjestyksessä läpi Juseliuksen elämää ja uraa, mutta sisältää myös hauskoja ja mielenkiintoisia sattumuksia, sekä sisäpiiritarinoita.

Kirjan myynti alkaa 23.10.2019 Se on myynnissä muun muassa SaiPan, KooKoon, Jukurien ja Ketterän fanituotemyymälöissä, sekä SaiPan verkkokaupassa