Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vierailee Lappeenrannassa lauantaina

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vierailee Lappeenrannan Kansalaistorilla lauantaina 26.10. kello 10.00. Keskustan tilaisuudella halutaan nostaa esiin lähiruuan merkitystä. Kaupungintalon edustalla olevan Kansalaistorilla on tarjolla paikallista porkkanaa, perunaa, pullaa ja puuroa. Lisäksi Keskustanaisilla on kaupan uniikkeja puisia koruja. Kansalaistorin tilaisuus on kaikille avoin yleisötilaisuus.

– Suomalainen ruoka on ilmastoteko. Suomalainen ruoka luo työtä Suomeen. Siksi Keskusta tarjoaa lauantaina Lappeenrannassa porkkanaa, perunaa, pullaa ja puuroa, Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni toteaa.

Keskustan valtuustoryhmä jättää seuraavassa Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa valtuustoaloitteen ulkomaisten elintarvikkeiden kulutuksen puolittamiseksi vuoteen 2025 mennessä kaupunkikonsernissa. Aloitteella ja 26.10. tempauksella vaaditaan käytännön toimia ja muutosta.

– Lappeenrannan Keskusta korostaa, että Green Reality ei saa jäädä vain puheiksi ja vaan meidän pitää yhdessä miettiä, mitä se voisi tavallisen lappeenrantalaisen elämässä tarkoittaa. Lappeenrannan kaupungin Green Reality -verkostoon voisi ottaa mukaan alkutuottajia tai elintarvikealan yrityksiä. Lappeenrantalaisten kanssa keskustellessa on monesti tullut esiin, että Green Reality koetaan vielä markkinointikampanjaksi, ei aidoksi vihreäksi todellisuudeksi, toteaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Johanna Ikävalko

– Lähellä tuotettu ruoka on ekoteko. Lähiruoka takaa tuoreuden, vähentää päästöjä ja parantaa työllisyyttä. Kun vähennämme ulkomailta tuotavien tuotteiden määrää ja vastaavasti suosimme mahdollisimman lähellä tuotettuja tuotteita jäävät kuljetusmatkat lyhyiksi. Meiltä löytyy läheltä tuottajia, miksi emme suosisi suomalaista lähiruokaa? Ulkomaisista tuotteista ei tarvitse luopua kokonaan, mutta niiden merkittävä vähentäminen on suotavaa, toteaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk).

– Kotimaisia raaka-aineita suosimalla päästövaikutukset pienenevät, ja samalla vaikutamme paikallisesti työllisyyteen, eettisiin tuotantotapoihin, ympäristön monimuotoisuuteen ja terveellisyyteen, kiteyttää Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Kemppi valtuustoaloitteen ajatusta.

– Suomessa tuotantoeläimet voivat hyvin. Eläinten hyvinvointi ja hyvä terveystilanne on pitkäjänteisen työn tulos. Tuotantoeläinten hyvinvointi mahdollistaa antibioottien vähäisen käytön vain todettuun tarpeeseen. Ilmaston ja vesijalanjäljen näkökulmasta meidän tulisi välttää Suomessa ja Lappeenrannassa kaukomaiden tuotteita kuten riisiä ja soijaa. Suomen routaisessa ilmastossa käytetään torjunta-aineita verrattain vähän. Soija ja riisi ovat myös yleisimpiä geenimuunneltuja kasveja, miettii Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu ja maanviljelijä Antti Arminen (kesk) kokonaisuutta.