Takana jo puoli vuosisataa lintuharrastusta kaakon kulmalla – EKLY:llä on nyt aihetta juhlaan

Tiuruniemessä seurataan joukolla lintujen muuttoa syksyllä 2015. Juha Juuti

toimitus

Etelä-Karjalan Lintutieteellinen yhdistys (EKLY) juhlii 50-vuotista toimintaansa tulevassa viikonvaihteessa.

Puoli vuosisataa sitten perustettu, varhaisimpina vuosinaan lähes yksinomaan lintutieteelliseen havainnointiin ja raportointiin keskittynyt, reilun kolmenkymmenen aktiivin yhdistys on laajentunut yli 400 jäsenen joukoksi, josta on tullut myös osa valtakunnallista sekä maailmanlaajuista BirdLife-organisaatiota.

Lintuhavaintonsa jäsenet tallettavat nykyään BirdLife Suomen Tiira-havaintotietokantaan, jossa on Etelä-Karjalan alueelta reippaat 700 000 havaintoa käytettäväksi lintujen tutkimuksessa ja suojelussa.

Jäsenmäärän lisääntyessä myös lintuharrastuksen kirjo yhdistyksen sisällä on monipuolistunut.

Osa yhdistyksen vähemmän näkyvää toimintaa ovat useat vuosittain eri viranomaisille annettavat lausunnot erilaisista hankkeista ja suunnitelmista. Näin EKLY:stä on tullut myös yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka pyrkii toimimaan lintujen ja niiden elinympäristöjen puolesta.

EKLY järjestää vuosittain useita yleisölle avoimia linturetkiä eri puolille maakuntaa. Retket ovat yksi tapa päästä lintuharrastuksen alkuun.

Tietoa jaetaan myös netissä ja somessa.

Harrastuksen syvetessä monet EKLY:n jäsenet erikoistuvat jollekin lintuharrastuksen saralle.

EKLY:n jäsenistössä on niin rengastajia, kuvaajia, luonnonsuojelijoita, lintulaskijoita, bongareita ja tutkijoita kuin talviruokinnan hoitajiakin.

Kommentoi

Palvelut