Ruokavirasto aloittaa 1 000 ihmisen yt-neuvottelut – vähennystarve jopa 95

Maaseutuvirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikkapalvelukeskuksesta yhdistyivät Ruokavirastoksi vuoden alussa. Viraston päätoimipaikka on Seinäjoella. Anna-Pia Ahola

toimitus

Valtionhallintoon kuuluva Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa suurimmillaan 95 henkilön vähennyksiin ja enintään 15 työntekijän osa-aikaistamiseen.

Lisäksi virasto suunnittelee koko henkilöstönsä lomauttamista.

Yt-neuvotteluiden piirissä on koko henkilöstö ja kaikki toiminnot.

Ruokaviraston mukaan virastossa on jo tehty säästöjä muun muassa investoinneista sekä it- ja henkilöstökuluista.

– Tähän mennessä tehdyissä säästöissä painopiste on ollut vuoden 2019 taloudessa. Toimenpiteet ovat kuitenkin osoittautuneet riittämättömiksi vuosille 2020–2023, sanoo pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen tiedotteessa.

Ruokavirasto tavoittelee viiden miljoonan euron pysyviä säästöjä ensi vuonna.

Ruokavirastossa työskentelee noin tuhat eri alojen asiantuntijaa 20 paikkakunnalla.

Viraston tehtävänä on muun muassa valvoa ja tutkia elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua, eläinten hyvinvointia, kasvinterveyttä sekä maa- ja metsätalouden tuotantoon käytettäviä lannoitevalmisteita, rehuja ja suojeluaineita.

Virasto vastaa myös EU:n maataloustuki- ja maaseuturahastojen varojen käytöstä.

Ruokavirasto aloitti toimintansa vuoden alussa, kun Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto sekä osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta yhdistettiin uudeksi virastoksi.

Sen budjetti on tänä vuonna 77,9 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu