Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurilla kaamosta vastaan – Lappeenrannan kaupunginteatterissa huvitellaan improlla ja tutkitaan uutta näytelmää

Omien esitysten lisäksi Lappeenrannan kaupunginteatterissa on tarjolla ensimmäistä kertaa improklubeja, joissa on luvassa hauskanpitoa. Marraskuussa teatterilla järjestetään myös avoin Lukudraamailta, jossa tutustutaan Laura Valkaman uuteen kotimaiseen näytelmään.

Ensimmäinen improklubi järjestetään kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä keskiviikkona 30.10. Loppuvuoden aikana klubi järjestetään yhteensä neljä kertaa.

Improklubeilla nähdään kaupunginteatterin näyttelijöiden esittämiä, ennalta suunnittelemattomia kohtauksia. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan kohtauksiin esimerkiksi ehdottamalla aiheita. Näyteltyjen kohtausten lisäksi luvassa on improlaulua. Musiikki-improvisaatiossa on mukana myös Jani Pola ja piano.

Imrpoklubin kesto on väliajan kanssa noin 1 h 40 min. Klubit järjestetään Lappeenrannan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

Loppuvuoden erikoisuutena on Lukudraamailta, jossa tutustutaan Laura Valkaman vielä kantaesittämättömään uuteen kotimaiseen näytelmään. Vielä nimetön näytelmä tutkii tuttujen aikakäsityksien menettämistä ja yritystä rakentaa maailmaa sen jälkeen eri aikakäsitysten rippeitä yhdistämällä. Teoksen on ohjannut Elina Snicker ja dramatisoinut Paula Salminen.

Lukudraamailta on osa Uuden näytelmän ohjelma (UNO) -hanketta, joka tuo yhteen näytelmäkirjailijat ja ammattiteatterit. Hanke tarjoaa yleisölle mahdollisuuden syventyä uuteen suomalaiseen näytelmäkirjallisuuteen.

Korjattu 29.10. kello 9.11.: Muutettu ensimmäisen improklubin päivämäärä oikeaksi 30.10.