Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fingerpori-tähti ihmetteli, mitä hauskaa oli Aku Hirviniemen vitseissä – "En ymmärtänyt, mille ihmiset nauravat"

Linda Wiklundilleyksi komedian laji on aina ollut vaikea: sanamuunnokset. Mikäpä siis parempaa harjoitusta kuin ottaa rooli vastaan Fingerpori-elokuvasta.

– Sanamuunnokset ja tällaiset sanaleikit ovat olleet minulle aina tosi haastavia. Minulle ne aukeavat tosi harvoin. Eikä kyse ole vain Fingerporista. Esimerkiksi kun katsoinAku HirviniemenPutous-hahmoa Usko Eevertti Luttista, en ymmärtänyt mille ihmiset nauroivat, Wiklund nauraa.

Usko Eevertti Luttinen oli Hirviniemen esittämä kaksimielinen pastori, joka viljeli sanamuunnoksia kuten "hinkkasin rukoillen rattia" ja "hillitön kurvi".

Wiklund myöstoteaa, että Fingerporin huumori osaa olla välillä rajua ja se näkyy elokuvassakin. Katsojan verkkokalvolle vyörytetään vitsejä niin alkoholismista, pedofiliasta kuin natseistakin.

– Tosiaankin välillä liikutaan niillä rajoilla, että saako tälle vielä nauraa. Etenkin natseja oli aika paljon, näyttelijä naurahtaa.

Silti hän suhtautui rooliinsa elokuvassa sen vaatimalla rakkaudella.

– Minulla oli sinänsä oikeastaan aika helppo ja selkä rooli. Olemme Heimo-Vesan (Santtu Karvonen) kanssa Fingerporin onnellisin pariskunta, jonka elämä on pelkkää siirappia, Wiklund virnistää.

Wiklundin ja Karvosen lisäksi Pertti Jarlan sarjakuviin perustuvan elokuvan rooleissa nähdään muun muassa jo edellä mainittu Aku Hirviniemi,Kari Väänänen,Ilkka ForsssekäJenni Kokander

Fingerporin kuvaamisenjälkeen Wiklundin elämässä on tapahtunut myös muutoksia. Hän sai kesällä esikoispoikansa yhdessä näyttelijä Mikko Nousiaisen kanssa.

– Lapsen kanssa on ollut tosi ihanaa. Hän on ollut niin helppo ja rauhallinen tapaus, että välillä mietimme Mikon kanssa, että koiramme oli isompi sitoumus, Wiklund vitsailee.

Lapsen helppous tuli Wiklundille niin yllätyksenä, että se näkyi jopa työrintamalla.

– Olin varautunut rankkaan arkeen niin paljon, että peruin ison osan töistä syksyltä. Se näin jälkikäteen vähän harmittaa, sillä olisin voinut ihan hyvin tehdä enemmänkin töitä tässä ohessa. Mutta ei sitä tietenkään voinut silloin tietää.

Täysin työtön Wiklundkaan ei syksyllä ole, sillä hän näyttelee Aleksanterin Teatterissa pyörivässä Mielensäpahoittaja miniä -näytelmässä yhdessä appiukkonsa Heikki Nousiaisen kanssa.

– Keväällä on onneksi tulossa myös muutamia kivoja projekteja, näyttelijä hymyilee.